Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Γιάννης Λάμπρης!! Λαμπρή Πορεία!! "εκ της Ροδαυγής Άρτης ορμώμενος"!!

    Έτσι προλόγισε η Βίκυ Φλέσσα παρουσιάστρια της εκπομπής "Στα Άκρα" της ΝΕΤ, τον Καθηγητή ανοσολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πανσυλβάνιας (ΗΠΑ) Γιάννη Λάμπρη.           Μέσα στον καταιγισμό των πολιτικών εκπομπών και διαφημίσεων της περασμένης εβδομάδας, έστω και με καθυστέρηση από την προγραμματισμένη ώρα,προβλήθηκε την Παρασκευή 4 Μαίου μία εξαιρετικά..
επιμορφωτική εκπομπή, με έντονο Ροδαυγιώτικο χρώμα,που καθήλωσε τους τηλεθεατές.
    Ο Καθηγητής Γιάννης Λάμπρης απλός, επιβλητικός, μετριοπαθής,χαμογελαστός,ικανότατος χειριστής της Ελληνικής (δηλαδή Δάσκαλος) απήντησε σε ερωτήσεις σχετικές με την Βιολογία των Συστημάτων, το Συμπλήρωμα, την αναλογία βακτηρίων και κυττάρων, τα γενώσημα, το κόστος των φαρμάκων, το DNA,την προσφορά των εμβολίων,το ορμονικό σύστημα,τις ψυχικές νόσους και σε άλλες σχετικές με το ερευνητικό του έργο.
    Με τα πλέον κολακευτικά σχόλια για το έρευνητικό του έργο και την προσφορά του μίλησαν στην εκπομπή συνάδελφοι-συνεργάτες του όπως η ΑΝΔΡΕΑ Ι. ΤΕΝΕΡ καθηγήτρια Μοριακής Βιολογίας, ο ΣΑΝΚΑΡ ΣΟΥΜΠΡΑΜΑΝΙΑΜ Πρόεδρος του Τμήματος Εμβιομηχανικής και Νανοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, ο οποίος είπε ότι "είναι προνόμιο να μιλάς για τον Γιάννη Λάμπρη" και ο ΝΤΑΝΙΕΛ ΡΙΚΛΙΝ επίκουρος καθηγητής, που θα συνδιοργανώσουν το Φθινόπωρο Συνέδριο στην Ελλάδα στα πλαίσια των Συνεδρίων του Αιγαίου.
    Για τα 60 Συνέδρια στο Αιγαίο που ο Καθηγητής Λάμπρης είχε την πρωτοβουλία και συμμετοχή, μίλησε η ΛΩΡΥ ΝΤΕΜΠΣΕΥ αρχισυντάκτης Nature immunology και ο ΤΖΟ ΝΑΝΤΩ Καθηγητής Γενετικής.
    Ο Αρτινός Γιάννης Πνευματικός  Καθηγητής Εντατικής Θεραπείας στην Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης αναφέρθηκε στην Ακαδημαϊκή εταιρεία Άρτας, που τα θεμέλια έβαλαν πέρυσι τον Αύγουστο στην Ροδαυγή (κάτω από τον πλάτανο...)μαζί με άλλους 30 επιστήμονες.
    Η φιλόλογος-Συγγραφέας Παναγιώτα Λάμπρη στην παρέμβαση της έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν, στα δύσκολα αλλά όμορφα μαθητικά και φοιτητικά χρόνια του Καθηγητή.
    Η παρουσιάστρια όπως πάντα ιδανική...."Στα Άκρα".
    Για κάποιους που θέλουν να ξαναδούν την εκπομπή ή δεν την έχουν δει τους προτρέπουμε να την δουν στην διεύθυνση  http://www.ert.gr/webtv/index.php/component/k2/item/3939-Giannhs-Lamprhs-04-05-2012.html Αξίζει να το δεις!!!
   Η rodavgiartas.blogspot.com αισθάνεται την ανάγκη, και αυτή, να συγχαρεί τον λαμπρό επιστήμονα αλλά και τον άνθρωπο Γιάννη Λάμπρη.

2 σχόλια:

LABRINI είπε...

Ο Γιάννης με την ήρεμη προσωπικότητά του που κρύβει όμως ένα διαρκώς ανήσυχο πνεύμα που βρίσκεται πάντα ...στα άκρα..., έδωσε το καλύτερο μάθημα στα παιδιά μας.
Στην μίζερη εποχή που ζούμε στην Ελλάδα ανοίγει παράθυρα ΕΛΠΙΔΑΣ.
Διδάσκει πώς μπορείς να κάνεις την υπέρβαση και να φτάσεις εκεί που έβαλες τον στόχο. Να αγαπήσεις τις επιλογές σου , να πιστέψεις σε αυτές και να τις παλέψεις με πολύ δουλειά ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο.
Να είσαι πάντα καλά Γιάννη , να μας έρχεσαι συχνά , σε έχουμε αυτές τις στιγμές ανάγκη.
Νούλη Καραγιάννη

Unknown είπε...

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘ ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΜΠΡΗ.ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙ ΤΟ1980.ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΣΕ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΕ ΤΟΝ Γ ΤΣΩΚΟ.ΕΙΧΕ ΤΟΤΕΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΘΕΙ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΚΑΙ ΣΚΟΠΕΥΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ.ΣΗΜΕΡΑ 23/11/2018 ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΜΕΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ, ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ.ΣΥΖΗΤΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ SLIME ΤΗΣ P.aeruginosa ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ GENTAMICIN ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ,ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΔΙΑΤΡΙΒΗ ΜΟΥ .ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΜΕ ΘΥΜΑΤΑΙ.ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑΤΟΝ ΔΩ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ Τ ΚΑΘΗΓ ΕΚΠΑ.