Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Κατασκευή Πέτρινης Βρύσης και Συντήρηση-Αξιοποίηση Πνευματικού Κέντρου!

    Την περασμένη Κυριακή 13-05-12 μετά από πρωτοβουλία και πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδαυγής συναντήθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο της Εκκλησίας, το ΔΣ του Πολ. Συλλόγου, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και το Τοπικό Συμβούλιο Ροδαυγής, για λήψη αποφάσεων..
στις προτάσεις του Συλλόγου, που αφορούν στην κατασκευή πέτρινης βρύσης στην πλατεία (με δαπάνες του Συλλόγου) και συντήρηση-αξιοποίηση του κτιρίου που στεγάζει το Πνευματικό Κέντρο.
    Η συζήτηση ήταν ειλικρινής και εποικοδομητική, συμφώνησαν όλοι οι φορείς για την αναγκαιότητα κατασκευής της βρύσης, αφού είναι πρωτοφανές να μην υπάρχει βρύση σε μια τόσο πανέμορφη και μεγάλη πλατεία. Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις για την πρόοδο της πρότασης.
    Για την συντήρηση και αξιοποίηση του κτιρίου που στεγάζει το Πνευματικό Κέντρο, συζητήθηκε και συμφωνήθηκε η ανάληψη πρωτοβουλίας από την πλευρά του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου σύμφωνα με την υπάρχουσα εγκεκριμένη μελέτη για την συντήρηση του σε πρώτη φάση, αφού το κτίριο βρίσκεται σε κακή κατάσταση. Η πρόταση του Πολ. Συλλόγου είναι ο χώρος να χρησιμοποιηθεί παράλληλα με την έκθεση φωτογραφίας που ήδη υπάρχει, ως χώρος διαλέξεων,ενημερωτικών συναντήσεων,εκθέσεων ζωγραφικής,παρουσίασης βιβλίου και κάθε μορφής πνευματικής -πολιτιστικής δραστηριότητας.  
    Ταύτιση θέσεων και συμφωνία υπήρξε και σε αυτή την πρόταση.
    Υπόψη ότι διακεκριμένος Ροδαυγιώτης του εξωτερικού έχει εκφράσει την επιθυμία του να βοηθήσει για την συντήρηση και τον εξοπλισμό του κτιρίου.
    Είδηση θετική αποτελεί το γεγονός ότι πνέει άνεμος συνεργασίας μεταξύ των φορέων του Χωριού,που σημαίνει ότι κάτι καλό για τους κατοίκους θα προκύψει.
    Ακολουθούν τα δύο έγγραφα των προτάσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδαυγής.


ΠΟΛΙΤΙΣΤ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΡΟΔΑΥΓΗΣ ΑΡΤΑΣ
                «Η ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ»
                           47046                                  Ροδαυγή 8- 5- 2012
                                                                      Αρ. Πρωτ.  2

ΠΡΟΣ : Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Ι.Ν.Αγ. Παρασκευής
ΚΟΙΝ  : Τοπική Κοινότητα  Ροδαυγής

ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΤΡΙΝΗΣ ΒΡΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ
             
.Σας γνωρίζουμε ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδαυγής «Η Αγ. Παρασκευή», θέλοντας να βοηθήσει ενεργά  στον εξωραϊσμό του χωριού μας, έχει την πρόθεση να συμβάλλει με δικά του έξοδα, στην κατασκευή μιας πέτρινης βρύσης, σκεπαστής με μαύρες πλάκες , στην πλατεία και συγκεκριμένα στην θέση που ήταν η παλιά βρύση και εκεί κτίστηκε  το εικονοστάσι της Αγ. Παρασκευής,  για το οποίο  εκφράστηκε αρνητικά σχεδόν το σύνολο των Ροδαυγιωτών.
Η σκέψη για κατασκευή πέτρινης βρύσης  συζητήθηκε στον Πολιτιστικό Σύλλογο  κατά πρώτον το 2008, για να κατασκευαστεί η βρύση στο πίσω μέρος της πλατείας και  πάνω από την παιδική  χαρά, αλλά στη συνέχεια για λόγους αισθητικής , πρακτικούς και λειτουργικούς σε συνεννόηση και με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο ελήφθη απόφαση να κατασκευαστεί στη θέση που ήταν παλιά η βρύση αφού πρώτα γκρεμιστεί το  εικονοστάσι..
Η κατασκευή της βρύσης πιστεύουμε  ότι μπορεί να ξεκινήσει άμεσα, χωρίς αυτή να συνδέεται με την επικείμενη δημοπράτηση  «συντήρησης  και αποκατάστασης»  του ναού της Αγ. Παρασκευής. Η βρύση, πιστεύουμε ακόμη ότι μπορεί να γίνει χωρίς να γκρεμιστούν τα πεζούλια,  αφού αυτά μπορούν να επενδυθούν  (κτιστούν) με πέτρες αργότερα . και τούτο διότι τόσο οι οικονομίες του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, όσο και αυτές της Ερανικής Επιτροπής  θα  χρειαστούν για  την αλλαγή της σκεπής του ναού,  του χαγιατιού και της στήριξης  του καμπαναριού.
Επειδή  πιστεύουμε ότι η κατασκευή  της βρύσης στην πλατεία του χωριού μας είναι έργο άμεσης προτεραιότητας και καθολικής απαίτησης των κατοίκων, ζητάμε την από κοινού συνάντηση

(Πολιτιστικού Συλλόγου, Εκκλησιαστικού  Συμβουλίου, και  Κοινότητας)  προκειμένου να συζητήσουμε και να  συναποφασίσουμε για το συγκεκριμένο έργο.
Προτείνουμε  ημερομηνία συνάντησης την 13η Μαϊου ημέρα Κυριακή και ώρα 6 μ.μ.

Με τιμή
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

    Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
   

    ΧΡΗΣΤΟΣ Ζ. ΣΤΑΥΡΟΣ                 ΣΤΑΥΡΟΣ  Ι ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ


ΠΟΛΙΤΙΣΤ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΑΥΓΗΣ ΑΡΤΑΣ
                  «Η ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ»
                                  47046                        Ροδαυγή 8-5-2012
                                                                       
                                                                        Αρ.Πρωτ.  3

ΠΡΟΣ: Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής
ΚΟΙΝ:  Τοπική Κοινότητα Ροδαυγής


ΘΕΜΑ: ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Το Πνευματικό Κέντρο  του Ι. Ν Αγ. Παρασκευής  όπως όλοι γνωρίζουμε στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, δεν είναι λειτουργικό, και θα πρέπει να αξιοποιηθεί σύντομα  για να  χρησιμοποιηθεί για το κοινωνικό σύνολο ως χώρος πολλαπλών χρήσεων. Συγκεκριμένα  προτείνουμε να γίνει, ένας χώρος συνεδριακών και ενημερωτικών συναντήσεων προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας.
  Το Πνευματικό κέντρο μπορεί να προσφέρει πνευματικό, πολιτιστικό και λαογραφικό  έργο , παράλληλα με την έκθεση παλαιάς φωτογραφίας  που βρίσκεται μέσα  σ΄αυτό, στους  δύο  μεγάλους πίνακες που έχει παραχωρήσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος για το σκοπό αυτό.
Η Ροδαυγή δεν έχει μεγάλη αίθουσα για διάφορες δραστηριότητες και η συγκεκριμένη αίθουσα, σ΄αυτόν τον κατάλληλο χώρο της πλατείας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί  για διεξαγωγή συνεδρίων, διαλέξεων ενημερωτικών συναντήσεων, προβολή θεατρικών παραστάσεων, εκθέσεων ζωγραφικής βιβλίου και κάθε μορφής  εικαστικής τέχνης, πνευματικής και πολιτιστικής δραστηριότητας  που να στοχεύει στην πνευματική και  ψυχική αγωγή των κατοίκων και ιδιαίτερα της νεολαίας.
Τέλος σας γνωρίζουμε  ότι για την  αξιοποίηση και την χρηματοδότηση του Πνευματικού  αυτού Κέντρου έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον  συγχωριανός μας στο εξωτερικό και θα πρέπει να δείξουμε  σύντομα το ανάλογο ενδιαφέρον προς αυτή την κατεύθυνση.

Με τιμή
                             Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΧΡΗΣΤΟΣ Ζ. ΣΤΑΥΡΟΣ             ΣΤΑΥΡΟΣ  Ι. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ




1 σχόλιο:

Γιάννης Λάμπρης είπε...

Θέλω να συγχαρώ τον Πολιτιστικό Σύλλογο για την πρωτοβουλία να αξιοποιήσει το Πνευματικό Κέντρο του χωριού μας. Σας παρακαλώ δημοσιμοποιήστε το όνομα του συγχωριανού μας τον οποίο επίσης συγχαίρω για αυτή την γενναία προσφορά, ώστε να συντονίσουμε τις προσπάθειες για την καλλίτερη διαμόρφωση και αξιοποίηση αυτού του κέντρου. Προσωπικά με ενδιαφέρει η εκτέλεση επιστημονικών συνεδρίων. Αν ο συγχωριανός συμφωνεί εγώ προσφέρομαι να εξοπλίσω την κέντρο με τα ηλεκτρονικά μέσα που χρειάζονται για την εκτέλεση αυτών τον συνεδρίων. Θεωρώ πολύ σημαντικό ,σε αυτή την προσπάθεια, να συμμετάσχουν οι τοπικές επιχειρήσεις (ξενοδοχεία, εστιατόρια, κλπ.) που θα ωφεληθούν τα μέγιστα από την διαμόρφωση του και να συνεισφέρουν εμπράκτως.

Γιάννης Λάμπρης