Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Οι Ηπειρώτες της Αμερικής τίμησαν τον επιστήμονα Ιωάννη Λάμπρη!

Του Δημήτρη Τσάκα
ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ.«Τιμώντας κορυφαίους επιστήμονες, όπως τον συμπατριώτη μας Δρ. Ιωάννη Λάμπρη, τιμούμε τον εαυτό μας και προβάλλουμε την προσφορά των ομογενών στην..
επιστήμη και στην ιατρική», δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» ο πρόεδρος του Ηπειρωτικού Συλλόγου Φιλαδέλφειας «Ομόνοια» Κωνσταντίνος Κράβαρης.
    Η βράβευση του Δρα Ιωάννη Λάμπρη, καθηγητή και ερευνητή του Πανεπιστήμιου της Πενσιλβάνιας (University of Pennsylvania) έγινε το απόγευμα της Κυριακής, 6ης Μαϊου στο ομογενειακό εστιατόριο «Αδέλφια»στο Μπέντφορντ της Νέας Ιερσέης και κατά κοινή ομολογία ήταν άρτια οργανωμένη και ελληνοπρεπής (Στην διεύθυνση http://cosmosphilly.com/videos/john-lambris-honored-philadelphia-epirotes/ δείτε το βίντεο από την τελετή της βράβευσης του Δρ. Γιάννη Λάμπρη.).
    Οι ομιλίες του προέδρου και των άλλων στελεχών, καθώς επίσης και του ίδιου του τιμωμένου
έγιναν στην ελληνική γλώσσα και, όπως επεσήμανε ο κ. Κράβαρης, ήταν άξιου ενδιαφέροντος διότι εστιάστηκαν στα θέματα που αφορούν τη γενέτειρα και την Ομογένεια.«Η προσέλευση του κόσμου ήταν οικειοθελώς, ενώ η εκδήλωση προς τα μέλη ήταν δωρεάν διότι είχε ως στόχο την προσέλκυση νέων οικογενειών» τόνισε ο κ. Κράβαρης.
    Παράλληλα, είπε ότι η επιτυχία της φετινής Τσιπουροβραδιάς και η συμμετοχή του Συλλόγου στην παρέλαση της Φιλαδέλφεια έχει δημιουργήσει μια νέα δυναμική.
    «Τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2012 εγγράφηκαν δέκα εννέα μέλη από την περιοχή της Μείζονος Φιλαδέλφειας μεταξύ των οποίων και η οικογένεια του τιμωμένου. Οι προσπάθειες για την προσέλκυση νέων μελών θα συνεχιστούν διότι θέλουμε όλοι οι Ηπειρώτες που διαβιούν και εργάζονται στην περιοχή να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις», υπογράμμισε.
    Ερωτηθείς για την εκδήλωση, επεσήμανε ότι είναι η καθιερωμένη εκδήλωση που διοργανώνουν κάθε χρόνο στην μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, που είναι και οι προστάτες του Ηπειρωτικού Συλλόγου Φιλαδέλφειας «Ομόνοια».
    Τόνισε επίσης, ότι την Κυριακή 20 Μαϊου οι Ηπειρώτες θα συγκεντρωθούν στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Φιλαδέλφειας για να παρακολουθήσουν την Αρτοκλασία και να παραστούν στη δεξίωση που θα παρατεθεί στην κοινοτική αίθουσα.
    Αναφερόμενος στον τιμώμενο, είπε ότι «είναι γνήσιος Ηπειρώτης, ο οποίος αγαπά και λατρεύει τη γενέτειρά του την Ροδαυγή Αρτας».
    «Μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα www.rodavgi.com την οποία έχει δημιουργήσει με περίσσιο πάθος και μεράκι ο Δρ. Ιωάννης Λάμπρης αρκεί για να διαπιστώσει κανείς την αγάπη του τιμωμένου για το ορεινό χωριό του στο οποίο γεννήθηκε και στο οποίο πέρασε τα παιδικά του χρόνια», συμπλήρωσε ο
κ. Κωνσταντίνος Κράβαρης.
    Ο τιμώμενος, όπως ανέφερε ο κ. Κράβαρης, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την τιμή και εστίασε την προσοχή του στο ερευνητικό του έργο.
   Ο Δρ. Λάμπρης είναι διευθυντής ερευνητικού εργαστηρίου στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια, ένα από τα κορυφαία της Αμερικής και κατέχει την επιχορηγούμενη έδρα Ιατρικής Ερευνας «Dr. Ralph and Sallie Weaver».
    Ασχολείται με έρευνα υψηλού επιπέδου στον τομέα της Ανοσολογίας και αναζητούν νέες εναλλακτικές μορφές θεραπείας του ανοσοποιητικού συστήματος του ανθρώπου.
   Ο Δρ. Λάμπρης είναι νυμφευμένος με την Ροδάνθη με την οποία έφερε στον κόσμο δύο παιδιά, την Αγαθή και τον Αντώνη. Αμφότερα τα παιδιά του, οι σύζυγοί τους και τα δύο εγγονάκια τους παραβρέθηκαν στην εν λόγω εκδήλωση, ενώ η Αγαθή μίλησε με ιδιαίτερη υπερηφάνεια στο έργο του πατέρα της.

  Ο εν λόγω σύλλογος ιδρύθηκε το 1938 στη Φιλαδέλφεια και θεωρείται ένας από τους αρχαιότερους και συνάμα πιο δραστήριους εθνικοτοπικούς φορείς της Πενσιλβάνιας.
    Συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Φιλαδέλφειας και Ντελαγουέρ, καθώς και στη μεγαλειώδη παρέλαση της Ομογένειας στο κέντρο της Φιλαδέλφειας.
    Συμμετέχει επίσης σε όλα τα συνέδρια της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας και πρωτοστατεί στον αγώνα για την προάσπιση των διεθνώς αναγνωρισμένων δικαιωμάτων των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου.
    Διοργανώνει εκδηλώσεις καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, ενώ τα στελέχη του προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις κοινότητες της Φιλαδέλφειας και του Απερ Ντάρμπι. Περιττό να επισημάνουμε ότι ο πρώην πρόεδρος Φίλιππας Νικολαϊδης είναι τα τελευταία χρόνια πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στο Απερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας.
    Το Διοικητικό Συμβούλιο, πλαισιώνεται από τους κ. Κωνσταντίνο Κράβαρη (πρόεδρο),Βασίλειο Κεϊσογλου (αντιπρόεδρο), Κωνσταντίνο Ζήδρο (γραμματέα), Αντώνιο Δαλαγγέλη (ταμία) και μέλη τους Γιαννούλα Κράβαρη, Πέτρο Καραμανίδη, Φίλιππα Νικολαϊδη, Χρήστο Δ. Πάππα και Αριστοτέλη Μούμα.

    Από τον Εθνικό Κήρυκα της 9ης Μαϊου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: