Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Εργαστήρια - Έκθεση Ζωγραφικής.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων "ΡΟΔΟΦΕΓΓΑΡΟ 2019" αμέσως μετά την ημερίδα της πολιτιστικής κληρονομιάς, που πραγματοποιήθηκε στη Ροδαυγή, άνοιξε η έκθεση της εικαστικού Σοφίας Μπόμπολη με.......
θέμα ΚΗΠΟΙ Ι στο Δημοτικό Σχολείο και ΚΗΠΟΙ ΙΙ στην Πλατεία. 
   Τα έργα της ζωγράφου μιλούν για τη Ροδαυγή, γενέτειρα της καλλιτέχνιδας, με ένα προσωπικό της τρόπο, με στοιχεία της φύσης αφενός σε συνθέσεις και χρώματα εμπνευσμένα από το ίδιο το τοπίο και αφετέρου για το άχρονο καθώς η χρήση του υλικού είναι καθαρά μια ενεργειακή κίνηση. 
   Καλλιτεχνικά εργαστήρια για όλους πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 24 και 25 Ιουλίου με μεγάλη συμμετοχή. Το περιεχόμενο του καλλιτεχνικού εργαστηρίου είχε σκοπό να μεταδώσει τη γνώση του πορτραίτου και να αποτελέσει αφορμή τη δημιουργικότητα μέσα μας, ως ελεύθερη έκφραση. Η απεικόνιση είχε στόχο το πορτραίτο του παππού και της γιαγιάς ως τιμώμενα πρόσωπα στη Ροδαυγή 2019. 
   Αν ο ρόλος της τέχνης είναι να υμνεί το ωραίο, τότε η Ροδαυγή είναι ο κατάλληλος τόπος, γιατί μιλά για το πρώτο φως, το φως της αυγής, που ροδίζει και χρωματίζει τα πάντα , τα λουλούδια , τα ζώα, τα έντομα, και τους ανθρώπους. Όλα συνεργάζονται σε μια διαρκή επικοινωνία για το κοινό καλό, τη διατήρηση της παράδοσης, είτε αυτό λέγεται λαϊκή τέχνη, καλλιέργειες, πανηγύρια. O τόπος έχει γεννήσει ανθρώπους συνεχιστές, ώστε μέσα από τη ζωγραφική, το θέατρο, τη μουσική, τον αθλητισμό, διακρίνονται στον κόσμο, να μιλούν τελικά για την καταγωγή τους. 
  Σημαντική η συνεργασία του Προέδρου Θεοφάνη Κίτσου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδαυγής « Αγία Παρασκευή » , που το έζησα , πραγματοποιώντας τα εικαστικά εργαστήρια και τις εκθέσεις των έργων μου με θέμα ΚΗΠΟΙ Ι και ΙΙ . 
  Η πρόθεση για συνεργασία όλων, ανεξαρτήτου αρμοδιότητας, συνετέλεσε στα αποτελεσματικά εργαστήρια και τη δημιουργία εικαστικών πορτραίτων, που απευθύνθηκαν στον παππού και στην γιαγιά, ως τιμώμενα πρόσωπα. 
   Μέσα από αυτή τη δράση αναπτύχθηκαν: γνώσεις στο ζωγραφικό αντικείμενο, τόσο της δομής και του σχεδιασμού, όσο και του συναισθήματος που φαίνεται μέσα από την κίνηση και το χρώμα. 
  Με τη βεβαιότητα ότι όλοι οι δημιουργοί πορτραίτων αλλά και οι θεατές των εκθέσεων, αναπτύξαμε μια καλλιτεχνική ματιά που προσθέτει στην σκέψη μας και την ψυχή μας θα θυμόμαστε τη Ροδαυγή στο καλοκαίρι του 2019. 
      Η εικαστικός Σοφία Μπόμπολη
      Γενέτειρα μου η Ροδαυγή – Λάψαινα.





















Δεν υπάρχουν σχόλια: