Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Το αυλάκι της Λεύκας.

Ο στόχος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδαυγής με την ανάληψη των καθηκόντων του, πέρυσι τέτοια εποχή, ήταν να καθαριστεί, να σημανθεί και να περπατηθεί μια διαδρομή παράλληλη με τον Άραχθο, που ονομάστηκε "το αυλάκι της Λεύκας". Η Λεύκα είναι μια ....
παραποτάμια περιοχή στο Σουμέσι απέναντι από τον Βαθύκαμπο. Από το σημείο αυτό οι παππούδες μας και οι γονείς μας κατασκεύασαν αυλάκι περίπου δέκα χιλιομέτρων  και μετέφεραν νερό για πότισμα στον Παραπόταμο, Προυνιά, Σιωζέϊκα, Άμμο, Ποτιστικά και στο Τραπεζάκι.
Αυτό το αυλάκι - διαδρομή λοιπόν τους προηγούμενους μήνες μέλη του Συλλόγου αναγνώρισαν, καθάρισαν και ενέταξαν στις εκδηλώσεις του "Ροδοφέγγαρου 2019" ως μια περιπατητική διαδρομή 10 περίπου χιλιομέτρων, βαθμού δυσκολίας 1, προγραμματίζοντας το για το πρωινό της 10ης Αυγούστου.
Έτσι στον Άγιο Νικόλαο Σουμεσίου κατέφθασαν πενήντα (50) περίπου δρομείς περιπατητές διαφόρων ηλικιών και αφού ήπιαν καφέ, δοκίμασαν τηγανίτες, προμηθεύτηκαν μπανάνες και νερά (προσφορά των κατοίκων του Συνοικισμού) αναχώρησαν για τον τερματισμό στον Άμμο με οδηγό τον Πρόεδρο του Συλλόγου Χρήστο Αλεξίου. Η ζέστη ανυπόφορη άρα η δροσιά του Αράχθου αναγκαία όπως και το μπάνιο (για κάποιους) κατά τη διάρκεια της διαδρομής.
 Το μεσημέρι οι Φίλοι του Άμμου και συγγενείς υποδέχτηκαν τους δρομείς με αναψυκτικά, ξηρούς καρπούς, μπύρες κλπ.
Το ραντεβού ανανεώθηκε για του χρόνου με την ελπίδα να είναι πιο ευνοϊκές οι καιρικές συνθήκες.























Δεν υπάρχουν σχόλια: