Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Εργαστήρι Ζωγραφικής με τη Σοφία Μπόμπολη.

Το "Ροδοφέγγαρο 2018" ξεκίνησε την Τετάρτη 1η Αυγούστου με καλλιτεχνικά εργαστήρια και εικαστικά δρώμενα. Από το διοργανωτή  Πολιτιστικό Σύλλογο προσκλήθηκε η ζωγράφος Σοφία Μπόμπολη για να πραγματοποιήσει εικαστικές δράσεις, η οποία όπως σε προσωπική της σελίδα σημείωσε, αποδέχθηκε την...
πρόσκληση με μεγάλη χαρά καθώς δημιουργώντας ξαναβρέθηκε μέσα στο φυσικό τόπο καταγωγής της και όλοι μαζί βίωσαν τα οφέλη της τέχνης που είναι:
   να μπούμε στη δράση,
   να σκεφτούμε,
   να δώσουμε λύσεις μέσα στο έργο και 
   τελικά το έργο να μιλήσει για τον δημιουργό και την αφορμή.
   Συμμετείχαν σαράντα τέσσερα (44) παιδιά διαφόρων ηλικιών και την επομένη επρόκειτο να γίνει το άνοιγμα της έκθεσης των έργων των δράσεων και παρουσίαση των συμμετεχόντων πλην όμως η έκθεση άνοιξε χωρίς  την παρουσία των δημιουργών, λόγω έντονης βροχής.
    Στη συνέχεια εγκαινιάστηκε η ατομική εικαστική έκθεση της ζωγράφου.
    Ακολουθεί Δελτίο Τύπου της ζωγράφου.

  Τρεις Εικαστικές Δράσεις ολοκληρώθηκαν με επιτυχία στις 1 και 2 Αυγούστου 2018 στη Ροδαυγή με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων. 

   Με ενθουσιασμό για τη δημιουργία έργων μέσα στη φύση αποτυπώσαμε τους κορμούς των δέντρων σε μια ομάδα έργων που έγιναν εγκατάσταση με τον τίτλο «ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ».

 Η πηγή του νερού, που υπάρχει στο χωριό, ήταν η αφορμή να δημιουργήσουμε ΥΔΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ με κοινό θέμα την Εκκλησία Αγία Παρασκευή, (πέτρινη, βασιλική, 1804) με τίτλο έργου « ΡΟΔΑΥΓΗ - ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ ».
 Ακόμη δουλέψαμε για την πολιτιστική κληρονομιά (καθώς η Ροδαυγή έχει αποκτήσει ΟΡΟΣΗΜΟ) δημιουργώντας μοτίβα της λαϊκής παράδοσης, σε έργα με τίτλο « ΣΤΗΜΟΝΙ ΚΑΙ ΥΦΑΔΙ ».
  Το καλοκαίρι του 2018 η Ροδαυγή αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τους συμμετέχοντες στις δράσεις, αλλά και για τους επισκέπτες που απόλαυσαν τα έργα των δράσεων στην έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Περιφερειακού Ιατρείου Ροδαυγής, (αίθουσα αναμονής)  καθώς αυτός άλλαξε χρήση για αυτές τις ημέρες και μετατράπηκε σε χώρο τέχνης.
  Το φυσικό τοπίο της Ροδαυγής, ο αέρας, το κρύο τρεχούμενο νερό, το πράσινο, η θέα μαζί με τη φιλοξενία των κατοίκων αποτελούν δώρα στον επισκέπτη και πηγή έμπνευσης για κάθε καλλιτέχνη.
  Καθώς γεννήθηκα στο συνοικισμό Λάψαινα, της Ροδαυγής, από μητέρα μοδίστρα, και πατέρα αγρότη, στη μνήμη μου υπάρχουν χαραγμένα τα τοπία με τις ρεματιές και τα πλατάνια και θέα προς τον Άραχθο ποταμό.Έτσι, είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω τα έργα μου, «Ποταμός» και «Γοργοστρόβιλα Νερά», δύο έργα που εμπνεύστηκα από τον ορμητικό Άραχθο, το ποτάμι που τροφοδοτεί τη γη και καθαρίζει στο πέρασμά του. Το μήνυμα της αέναης κίνησης είναι εμφανές.
                                                       Σοφία Βασιλείου Μπόμπολη - εικαστικός
Τίτλος έργου "Γοργοστρόβιλα νερά" 2018 Ακρυλικά σε καμβά. Σοφία Μπόμπολη.



 




'












Δεν υπάρχουν σχόλια: