Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Ενημέρωση για Δηλώσεις Ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο.

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 27 Αυγούστου  από ώρα 09,00 έως 13,00 και 18,30 έως 20,30 στην αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών ενημέρωση για την προετοιμασία και την υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Εθνικό Κτηματολόγιο.
Τοπογράφος, συνεργάτης της...
"Κτηματολόγιο ΑΕ" η κ. Ανθή Τσιρώνη, παρείχε πληρέστατη ενημέρωση, απάντησε σε πολλές ερωτήσεις και υπομονετικά εξηγούσε και τις πιο απλές απορίες.
Το ενδιαφέρον των κατοίκων ήταν έντονο αφού τόσο τις πρωινές όσο και τις απογευματινές ώρες η αίθουσα κατακλύστηκε από ενδιαφερόμενους.
Μερικές χρήσιμες πληροφορίες:
Η υποβολή των δηλώσεων θα αρχίσει στις 30 Οκτωβρίου 2018 και θα λήξει στις 30 Ιανουαρίου 2019 για τα φυσικά πρόσωπα και τρεις μήνες αργότερα για τους κατοίκους εξωτερικού.
Έως τότε συγκεντρώνουμε τα απαραίτητα δικαιολογητικά: Τίτλους κτήσης (συμβολαιογραφικές πράξεις, δικαστικές αποφάσεις, πιστ. μεταγραφής, έγγραφα χρησικτησίας, πιστοποιητικά κληρονομιάς) και απλά φωτοαντίγραφα της αστυνομικής ταυτότητας και εγγράφου αποδεικτικού ΑΦΜ.
Εντοπίζουμε το ακίνητό μας (τοπογραφικό διάγραμμα ή δωρεάν υπηρεσία θέασης ορθοφωτογραφιών της ΕΛΛ. ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ή gps χειρός ή υπόδειξη στο Γραφείο Κτηματογράφησης.
Η υποβολή γίνεται με φυσική παρουσία στο Γραφείο Κτηματογράφησης ή με εξουσιοδοτημένο πρόσωπο (χωρίς θεώρηση) ή ηλεκτρονικά. ΔΕΝ γίνεται δεκτή ταχυδρομική υποβολή δήλωσης.
Όσοι γνωρίζουν ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων ή οικοπέδων, οι οποίοι διαμένουν χρόνια στο εξωτερικό παρακαλούνται ή να τους ενημερώσουν για τη διαδικασία ή να ενημερώσουν την Τοπογράφο κ. Ανθή Τσιρώνη ή τον Πρόεδρο της Κοινότητας.
Τέλος σε ένα μήνα από τώρα θα λειτουργήσει στην Άρτα Γραφείο της Εταιρείας απ όπου θα παρέχονται οδηγίες και κατευθύνσεις έτσι ώστε οι έχοντες υποχρέωση υποβολής δήλωσης να είναι πανέτοιμοι κατά τη διάρκεια του τριμήνου υποβολής των δηλώσεων.




Δεν υπάρχουν σχόλια: