Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

Βρέθηκε νερό μόλις στα 35 μέτρα στη νέα γεώτρηση.

Πραγματοποιήθηκε διάνοιξη ερευνητικής γεώτρησης στο δρόμο προς τη  δεξαμενή Νάστου, στο ύψος της οικίας Ιωάννη Καμπρή, σε υψόμετρο 800 περίπου μέτρων και τα αποτελέσματα ήταν ικανοποιητικά αφού βρέθηκαν υπόγεια αποθέματα νερού, τα οποία με την ολοκλήρωση του έργου θα καλύψουν....
ανάγκες ύδρευσης.
Το τελικό βάθος της γεώτρησης έφτασε τα 85 μέτρα και το νερό βρέθηκε στα 35 σύμφωνα με την επίβλεψη και τον εργολάβο του έργου.
Είχαν προηγηθεί υδρογεωλογικές αναγνωρίσεις στην Κοινότητα, μετά από σχετικό αίτημα της ΔΕΥΑ Άρτας, από τον Υδρογεωλόγο Μηχανικό Ευάγγελο Νικολάου του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ),  που στόχο είχαν την επιλογή κατάλληλων θέσεων για την διάνοιξη ερευνητικών γεωτρήσεων.
Η έκθεση του Ινστιτούτου υποβλήθηκε στους ενδιαφερομένους και η προταθείσα θέση έφερε τα θετικά αποτελέσματα. Ταυτόχρονα αποτελεί ουσιαστικό συστατικό του φακέλου για την  διαδικασία αδειοδότησης και εκτέλεσης του έργου.
Η Κοινότητα δια του Προέδρου της ευχαριστεί θερμά τον κ. Ευάγγελο Νικολάου του ΙΓΜΕ για το εξαιρετικό ενδιαφέρον, για το επίπεδο συνεργασίας καθ όλο το αναγνωριστικό διάστημα και για την πρόταση που τελικά αποδείχτηκε σωστή.
Τον Διευθυντή της ΔΕΥΑΑ Βασίλειο Κρανιώτη, την Δημοτική Σύμβουλο (πρώην Αντιδήμαρχο) Θεανώ Γραμματικού, τον Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη και όσους βοήθησαν έτσι ώστε ένα χρόνο μετά τα συνεχή προβλήματα ύδρευσης διαφαίνεται οριστική λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: