Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΗΜΕΡΙΔΑ ΦΥΣΙΚΗΣ


Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012, το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Άρτας, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, διοργάνωσε ημερίδα Φυσικής. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «ΔΙΩΝΗ» του εκθεσιακού χώρου της Άρτας.
Μίλησαν δυο διεθνώς διακεκριμένοι επιστήμονες, καθηγητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
 



o Δρ. ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ

Είναι καθηγητής ατομικής και μοριακής φυσικής του Φυσικού τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η έρευνα πάνω σ΄ αυτόν τον τομέα της φυσικής έχει τεράστιο επιστημονικό και τεχνολογικό ενδιαφέρον. Η τεχνολογία των laser, οι οπτικές ίνες, οι σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι διάγνωσης και θεραπείας αποτελούν μερικές εφαρμογές των ιδιοτήτων του φωτός.

 
o Δρ. ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΝΤΑΣ

Είναι καθηγητής της φυσικής υψηλών ενεργειών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Συμμετείχε την τελευταία δεκαετία στο λεγόμενο πείραμα του αιώνα στο CERN και με δεδομένη την εμπειρία του αυτή αναφέρθηκε και για την ύπαρξη ή όχι του ονομαζόμενου ¨θεϊκού σωματιδίου¨ (σωματίδιο του Χίγκς).
Την ημερίδα παρακολούθησαν :
•    Μαθητές της Γ΄ Λυκείου θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης.
•    Μαθητές και των άλλων τάξεων των Λυκείων, ΕΠΑΛ και φοιτητές που τους ενδιαφέρει η έρευνα στις Φυσικές επιστήμες.
•    Εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων.
  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκ μέρους του Δήμου Αρταίων ο Αντιδήμαρχος κ. Θεόδωρος Γκούβας και ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας κ. Νικόλαος Ράπτης.
Η ημερίδα είχε μεγάλη επιτυχία καθώς το αμφιθέατρο ήταν κατάμεστο και το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων ήταν έντονο μέχρι το τέλος της ημερίδας.
                       

Ο Υπεύθυνος ΕΚΦΕ Άρτας

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΙΑΦΑΡΙΚΑΣ
                                                                                                                                  
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : 2681023892 ΚΑΙ 6944312533


   Η Ροδαυγή Άρτας συγχαίρει τον ικανό και άξιο χωριανό επιστήμονα Μιχάλη Σιαφαρίκα, υπεύθυνο ΕΚΦΕ Άρτας, για την συμμετοχή του στην οργάνωση και στην επιτυχία της  παραπάνω ημερίδας, του εύχεται δε επιτυχίες σε νέες πρωτοβουλίες του!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: