Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Ένταξη νέου έργου του Δήμου Αρταίων στην Τ.Κ. Ροδαυγής

     Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η ένταξη της πράξης «Ανάπλαση κύριας εισόδου – πλακόστρωση κεντρικής δημοτικής οδού οικισμού Ροδαυγής Τ.Κ. Ροδαυγής και πεζοδρομήσεις σε δημοτικές οδούς οικισμού Αμπελίων Τ.Κ. Αμμοτόπου», στο Πρόγραμμα.. «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» (Π.Α.Α. 2007 – 2013), προϋπολογισμού 1.000.000,00 €, που αντιστοιχούν 750.000,00 € για τον οικισμό Ροδαυγής και 250.000,00 € για τον οικισμό Αμπελίων. Η πράξη περιλαμβάνει εργασίες στον οικισμό Ροδαυγής και Αμπελίων της Δ.Ε. Ξηροβουνίου του Δήμου Αρταίων. Συγκεκριμένα:
     Ροδαυγή: Η Ροδαυγή είναι ημιορεινός οικισμός της Δ.Ε. Ξηροβουνίου του Δήμου Αρταίων. Βρίσκεται ακουμπισμένος αμφιθεατρικά στην Ανατολική πλαγιά του Ξηροβουνίου σε υψόμετρο 800μ.. Απέχει από την Άρτα 22χλμ. Είναι πανέμορφος τόπος, κατάφυτος με μοναδική θέα προς την κοιλάδα του Αράχθου, την λίμνη και τα χωριά των Δυτικών Τζουμέρκων. Είναι ο πλέον ολοζώντανος οικισμός των Δυτικών Τζουμέρκων με ποικίλες δραστηριότητες και πολλά πολιτιστικά δρώμενα. Διαθέτει μνημεία, κτίσματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής τοποθεσίες ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Η πρόσβαση στο χωριό από την βορειοδυτική πλευρά του Επαρχιακού δρόμου Άρτας - Πραμάντων μέχρι το κέντρο του οικισμού είναι μία διαδρομή 600μ. περίπου κατάφυτη με ποικιλία πράσινου και ευρυχώρια θέασης. Η μελέτη έχει σαν στόχο τη διαμόρφωση αυτής της διαδρομής και τον εμπλουτισμό της με στοιχεία της αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς ώστε να ανακτήσει τον όμορφο αλλά χαμένο χαρακτήρα των παραδοσιακών χωριών της Ηπείρου.
Στόχοι της πράξης:
Ροδαυγή: Η πράξη έχει σαν στόχο τη διαμόρφωση αυτής της διαδρομής και τον εμπλουτισμό της με στοιχεία της αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς ώστε να ανακτήσει τον όμορφο αλλά χαμένο χαρακτήρα των παραδοσιακών χωριών της Ηπείρου. Είναι η κύρια είσοδος…, είναι η πρώτη εντύπωση…, αλλά και η ίδια η διαδρομή θα είναι πλέον ένας περίπατος στη φύση και στη παράδοση. Ένας χώρος συναντήσεως και αναψυχής στα πλατώματα με την απαράμιλλη θέα.
Πηγή arta.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο!! Αρκετά χρήματα για την Ροδαυγή. 750.000,00 ευρώ είναι πολλά. Συχγαρητήρια!!!