Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Στα σκαριά Ορειβατικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Ξηροβουνίου - Αράχθου Άρτας.

Μια μικρή ομάδα κατοίκων από τα Πιστιανά είχε την ιδέα και ανέλαβε  πρωτοβουλία να την υλοποιήσει. Δεν ήταν άλλη από το να δημιουργηθεί στο Ξηροβούνι Ορειβατικός Φυσιολατρικός Σύλλογος.
Στόχος της....
δημιουργίας του Συλλόγου είναι η ανάδειξη και προβολή του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους της περιοχής Ξηροβουνίου & Αράχθου, η συστηματική καλλιέργεια της επαφής με την φύση, την πανίδα και τη χλωρίδα του τόπου μας, η διάδοση της ορεινής πεζοπορίας, ορειβασίας, αναρρίχησης και ποδηλασίας, η εκμάθηση μορφών επιβίωσης στο φυσικό περιβάλλον, η προστασία του βουνού και η διαφύλαξη της φυσικής μας κληρονομιάς, καθώς και η διάδοση της αγάπης και του σεβασμού προς τα κοινά αυτά αγαθά στις ερχόμενες γενιές.
    Απευθύνθηκε η μικρή αυτή ομάδα σε φορείς και κατοίκους Χωριών πέριξ του Ξηροβουνίου και τις προάλλες πραγματοποιήθηκε στα Πιστιανά η Γενική Συνέλευση (Καταστατική) με ικανοποιητική συμμετοχή.

  Σ αυτήν αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, η ονομασία του Συλλόγου να είναι "Ορειβατικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Ξηροβουνίου και Αράχθου Άρτας" με σήμα την Αρτέμιδα την Αγροτέρα.
   Επίσης η έδρα του Συλλόγου να είναι τα Πιστιανά και συγκροτήθηκε Διοικούσα επιτροπή του Συλλόγου, η οποία θα υποβάλει το καταστατικό για έγκριση στο Πρωτοδικείο και ακολούθως θα διενεργήσει εκλογές για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.
    Την Διοικούσα Επιτροπή αποτελούν:
Δημήτρης Κολιομάρος  Πρόεδρος
Γιώργος Παίδαρος  Αντιπρόεδρος
Βάσω Λεπίδα Γραμματέας
Γιώργος Ν. Μάνος Ταμίας και ΄
Κωνσταντίνα Ραφτοπούλου μέλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: