Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Ολοκληρώνεται το έργο της αποκατάστασης των ζημιών του Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου 2017.

Συνεχίζεται με έντονους ρυθμούς και ολοκληρώνεται σιγά σιγά το έργο του Δήμου Αρταίων "Αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών, που προκλήθηκαν από τις θεομηνίες τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2017.
Συγκεκριμένα...
αντιμετωπίζονται τα προβλήματα του ρέματος της περιοχής "Συκιά" με αντικατάσταση σωληνωτών, φρεατίων και τοποθέτηση νέων έτσι ώστε να διευθετηθούν τα όμβρια και η υπερχείλιση της πηγής. Στο σημείο επίσης καθαρίζεται το ρέμα από βάτα , θάμνους και φερτά υλικά, τα οποία άλλαζαν τον ρου των όμβριων υδάτων.
Το ίδιο συνέβη και στο Ξηράκι με κατασκευή σωληνωτού και τοιχίου αντιστήριξης πλην όμως η σαθρότητα του εδάφους δημιούργησε απρόοπτα. Συνέβη καθίζηση σε διπλανό σημείο, στο οποίο υπάρχει στύλος μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος. Απαιτείται μετακίνηση του στύλου από την ΔΕΗ και στη συνέχεια αντιμετώπιση του συμβάντος με μεγάλωμα του τοιχίου. 
Επίσης νέο σωληνωτό και φρεάτιο κατασκευάζεται στην περιοχή "βρυτσίλι" για διευθέτηση ομβρίων.
Στην ίδια εργολαβία ήταν η τσιμεντόστρωση 250 μέτρων προς τον Άγιο Νικόλαο, που ολοκληρώθηκε και η διευθέτηση των νερών της βροχής στο τέλος του δρόμου του φαρμακείου που απομένει.
Τέλος από 18 Φεβρ 2020 συνεχίζονται οι εργασίες στο έργο της ανάπλασης της πλατείας με την βελτίωση της πρόσβασης και την τοποθέτηση των σωλήνων των όμβριων υδάτων.





Δεν υπάρχουν σχόλια: