Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Αντίδραση της Κοινότητας Ροδαυγής στην υπαγωγή της στο Υποκατάστημα Πρέβεζας του ΚΓ Ηπείρου.

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ" από 16 Δεκεμβρίου 2019 καταργείται το Υποθηκοφυλακείο Φιλιππιάδας. Με την ίδια απόφαση συστήνεται το Υποκατάστημα Πρέβεζας του Κτηματολογικού....
Γραφείου Ηπείρου, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγονται τα ακίνητα της αρμοδιότητας του καταργημένου Υποθηκοφυλακείου Φιλιππιάδας άρα της Ροδαυγής και άλλων δέκα τεσσάρων (14) Κοινοτήτων του Δήμου Αρταίων.         Πρακτικά η παραπάνω σύσταση σημαίνει ότι όποιος κάτοικος ζητάει κάτι από το νεοσυσταθέν Κτηματολόγιο θα πρέπει να επισκέπτεται την Πρέβεζα.

 Ο Πρόεδρος της Κοινότητα  Ροδαυγής αφού ενημερώθηκε πλήρως από τον Δικηγορικό Σύλλογο Άρτας και από την παραπάνω απόφαση, συγκάλεσε Συμβούλιο Κοινότητας, στο οποίο προσκάλεσε όλους τους φορείς του Χωριού για να ενημερωθούν διεξοδικά οι κάτοικοι και να παρθεί απόφαση.
 Την 17η Φεβρουαρίου συνήλθε το Συμβούλιο της Κοινότητας, αναπτύχθηκε το θέμα και αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
    α. Να προταθεί η ανάκληση της υπ. αρ.88, 5 21-11-2019 φεκ 4443 Β΄ 03-12-2019 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ" και να εκδοθεί νέα, που να ορίζει την υπαγωγή μας στο Υποθηκοφυλακείο Άρτας, όπου διοικητικά ανήκουμε.
    β. Την άμεση κοινοποίηση της απόφασης στον αξιότιμο Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Δημήτριο Οικονόμου και στους αξιότιμους Βουλευτές του ΠΕ Άρτας.
   γ. Την αποστολή της απόφασης στον Δικηγορικό Σύλλογο Άρτας ως συμμετέχοντες στον δίκαιο αγώνα τους για το ίδιο θέμα.
  Την 19η του μηνός ο κ. Υφυπουργός υποδέχθηκε τον Δικηγορικό Σύλλογο Άρτας, τους Βουλευτές κ. Γεροβασίλη και κ. Γκόκα, (ο κ. Στύλιος απουσίαζε στις ΗΠΑ), τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων κ. Τράμπα και άλλους εκπροσώπους φορέων. Η συνάντηση ήταν εποικοδομητική, το κλίμα θετικό και αναμένονται εξελίξεις.
  Παρακάτω το πλήρες απόσπασμα της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Κοινότητα ςΡοδαυγής που εστάλη όπως παραπάνω αναγράφεται:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΡΟΔΑΥΓΗΣ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Από το πρακτικό της υπ’ αριθμ. 2/17-02-2020 συνεδρίασης του Συμβουλίου Κοινότητας Ροδαυγής της Δ.Ε. Ξηροβουνίου του Δήμου Αρταίων.
Σήμερα στις 17 του μηνός Φεβρουαρίου του 2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 17:00, το Συμβούλιο της Κοινότητας Ροδαυγής της Δ.Ε. Ξηροβουνίου, συνήλθε σε δημόσια συνεδρίαση στο γραφείο της Κοινότητας Ροδαυγής, στη Ροδαυγή, ύστερα από την με αριθμό 07/12-02-2020 πρόσκληση του Προέδρου του, που επιδόθηκε με αποδεικτικό σε όλους τους Συμβούλους της Κοινότητας Ροδαυγής [άρθρο 88 του Ν. 3852/2010 και το Ν. 4555/2019] για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων, πάνω στο εξής θέμα της ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑ: Υπαγωγή Υποθηκοφυλακείου Φιλιππιάδας στο Υποκατάστημα Πρέβεζας του Κτηματολογικού Γραφείου Ηπείρου

Στη συνεδρίαση παρέστη και η υπάλληλος του Δήμου, Τυρολόγου Αλεξάνδρα, που ορίστηκε ως ειδικός γραμματέας για την τήρηση των πρακτικών.

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης αυτής ο Πρόεδρος της Κοινότητας διαπίστωσε ότι σε σύνολο πέντε (5) μελών ήταν:


ΠΑΡΟΝΤΕΣ
1.     Κίτσος Θεοφάνης
2.    Μπόμπολης Κωνσταντίνος
3.    Γεωργογιάννη Ελένη
4.    Γραμματικού Θεανώ
5.    Μάνος Γεώργιος


ΑΠΟΝΤΕΣ
                --------------------

ΘΕΜΑ:
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 2/2020
       Για το ανωτέρω θέμα ο Πρόεδρος παίρνοντας το λόγο είπε ότι:
Με την ίδια απόφαση συστήνεται το Υποκατάστημα Πρέβεζας του Κτηματολογικού Γραφείου Ηπείρου του φορέα  «Ελληνικό Κτηματολόγιο» με έδρα την Πρέβεζα, στην τοπική αρμοδιότητα του οποίου υπάγονται και τα ακίνητα της αρμοδιότητας του καταργημένου Υποθηκοφυλακείου Φιλιππιάδας.
Η Κοινότητα Ροδαυγής του Δήμου Αρταίων με άλλες δεκατέσσερις (14) του αυτού Δήμου έχουν υπαχθεί στο Υποθηκοφυλακείο Φιλιππιάδας από συστάσεως του, και πλέον ανήκουν στο Υποκατάστημα Πρέβεζας του Κτηματολογικού Γραφείου Ηπείρου.
Η Κοινότητα παρακολουθεί με ιδιαίτερη αγωνία και ανησυχία την κατάληξη των ενεργειών των Φορέων της ΠΕ Άρτας και παράλληλα μεταφέρει την οργή, την πικρία και την αγανάκτηση των φορέων και των κατοίκων της Ροδαυγής, που θίγονται από την εφαρμογή της παραπάνω απόφασης.
Ο λόγος προφανής αφού η απόσταση από  την Ροδαυγή Άρτας έως την Πρέβεζα είναι εξήντα οκτώ (68) χιλιόμετρα και έως την Άρτα μόλις είκοσι τέσσερα (24). Επίσης, επειδή ανήκουμε στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας στην πρωτεύουσα της οποίας (Άρτα) βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Αρταίων και της Περιφερειακής Ενότητας.
Απ’ την πρώτη στιγμή, που έγινε γνωστή η απόφαση της αλλαγής υπήρξε μια ανησυχία αλλά ήμασταν σίγουροι ότι το οφθαλμοφανές ανθρώπινο λάθος θα διορθώνονταν άμεσα.
Παρήλθε δίμηνο περίπου και την ερχόμενη Τετάρτη επίκειται συνάντηση των Φορέων της ΠΕ Άρτας με τον αρμόδιο Υφυπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Δημήτριο Οικονόμου.
Συμπορευόμαστε με τους επαγγελματικούς φορείς της Περιφερειακής μας Ενότητας, σε όλες τις πρωτοβουλίες τους, διαμαρτυρόμενοι έντονα για την απόφαση, η οποία μας δημιουργεί τεράστια προβλήματα.

Στην συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας κλήθηκαν και παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, των Συλλόγων και της Αδελφότητας, οι οποίοι διακατέχονται από την ίδια ανησυχία και παρακαλούν για την άμεση αποκατάσταση της κατάφορης αδικίας.

            Στη συνέχεια κάλεσε το Συμβούλιο για να αποφασίσει σχετικά.
Το Συμβούλιο αφού άκουσε την εισήγηση, και μετά από διαλογική συζήτηση, έχοντας υπόψη του και τις διατάξεις του άρθρου 84 του Ν. 3852/2010 και το Ν. 4555/2019

Α π ο φ α σ ί ζ ε ι  ομόφωνα
Για το ΘΕΜΑ
    Προτείνει
α. Την ανάκληση της υπ αρ. 88/5/21-11-2019 ΦΕΚ 4443 Β’/03-12-2019 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ» και να εκδοθεί νέα, που να ορίζει την υπαγωγή μας στο Υποθηκοφυλακείο Άρτας, όπου διοικητικά ανήκουμε.
β. Την άμεση κοινοποίηση της απόφασης μας στον αξιότιμο Υφυπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Δημήτριο Οικονόμου και στους αξιότιμους Βουλευτές της ΠΕ Άρτας.
γ. Την αποστολή της απόφασης μας σε όλους τους Επαγγελματικούς φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας ως συμμετέχοντες στον δίκαιο κοινό αγώνα.



 Ο Πρόεδρος Συμβουλίου
         Κοινότητας
   Ακριβές απόσπασμα
        Ο Πρόεδρος


     Θεοφάνης Κίτσος


Δεν υπάρχουν σχόλια: