Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Μια πνευματική βραδιά στη σκιά των Τζουμέρκων.


  
Σε μια εξαιρετικά φιλόξενη και αισθαντική ατμόσφαιρα έγινε στην πλατεία του Βουργαρελίου,   την Κυριακή 6 Αυγούστου 2017 το βράδυ, η παρουσίαση του συγγραφικού έργου της Παναγιώτας Π. Λάμπρη. Την εκδήλωση οργάνωσε στο πλαίσιο των θερινών πνευματικών του δράσεων ο Σύλλογος .......

Βουργαρελιωτών Αττικής.

   Για τη συγγραφέα και το συγγραφικό της έργο μίλησε η φιλόλογος και πρόεδρος  του Συλλόγου Βουργαρελιωτών Αττικής κ. Λουκία Αντωνίου. Η ομιλήτρια παρουσίασε την πνευματική διαδρομή της και επικεντρώθηκε στη συλλογή διηγημάτων «Το χάσικο ψωμί» (εκδ. Μαλλιάρης - Παιδεία, 2009), καθώς και στη μελέτη της «Η μνήμη της γεύσης - Αρχέγονων Ηπειρωτικών εδεσμάτων συναγωγή» (εκδ. iwrite.gr, 2015), από τα οποία ανέγνωσε αποσπάσματα.  
   Το κοινό, το οποίο παρακολούθησε την εκδήλωση, είχε την ευκαιρία να ρωτήσει τη συγγραφέα για το έργο της και να λάβει σχετικές απαντήσεις, ενώ εκείνη, κλείνοντας την εκδήλωση, μεταξύ άλλων, είπε: «[…] σας ευχαριστώ και πάλι όλους για την παρουσία σας. Εύχομαι σε σας και τους αγαπημένους σας υγεία και ευημερία και ευελπιστώ πως τα βιβλία μου θα αποτελέσουν ευχάριστη και χρήσιμη συντροφιά για όποιον επιλέξει να τα αποκτήσει. Τέλος, οφείλω να πω, συγχαίροντας τον Σύλλογό σας, πως νιώθω ευτυχής γι’ αυτή την επικοινωνία μας και, πέραν άλλων, τον ευχαριστώ πολλαπλά και για το ότι επέλεξε να κάνει την αφιερωμένη σε μένα εκδήλωση δίπλα από την έκθεση βιβλίου, για την οποία πληροφορήθηκα πως οργανώνεται επί σειρά ετών στο χωριό σας. Κι αν πάντα το βιβλίο ανοίγει ένα παράθυρο στον κόσμο, στις μέρες μας, οι οποίες δοκιμάζονται όχι μόνο από την οικονομική κρίση, αλλά από κρίση ηθική και κοινωνική, με λίγα λόγια πνευματική, το βιβλίο ή, μάλλον, τα βιβλία ανοίγουν πολλά παράθυρα στον κόσμο, αλλά και μας βοηθούν να κατανοήσουμε τον εαυτό μας και να τον κάνουμε δημιουργό της μοίρας μας».
   Τέλος, πριν την αποχώρησή τους, οι παρευρισκόμενοι μίλησαν με τη συγγραφέα, γεύτηκαν παραδοσιακά εδέσματα, προσφορά του Συλλόγου, και ευχήθηκαν πίνοντας γευστικό τσίπουρο.       

Δεν υπάρχουν σχόλια: