Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Εορτασμός Αγίας Παρασκευής.

Γιορτάστηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας Παρασκευής με λαμπρότητα και καθολική συμμετοχή χωριανών και πολλών επισκεπτών.

Στην βρύση στο "κακολάγκαδο" τελέστηκε αγιασμός και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία - λιτάνευση της... εικόνας της Αγίας Παρασκευής προς το Ιερό Ναό όπου και εψάλη ο Εσπερινός. Την εικόνα κρατούσαν παραδοσιακά ντυμένες οι νεαρές Μαρίνα Ν. Μπαρτζώκα, Ιωάννα Σταυραντώνη και οι νεαροί Γιάννης Γ. Τσάγκας, Γιώργος Σταυραντώνης. Ο νεαρός Γιάννης Γ Μπαρτζώκας βοήθησε τον Ιερέα κατά τη διάρκεια της τελετής.
    Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ Χρυσόστομου και με την παρουσία πλήθους πιστών.
    Το απόγευμα της 27ης Ιουλίου έγινε το καγκελάρι με εντυπωσιακή συμμετοχή. Στις εκδηλώσεις του τριημέρου εορτασμού παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Ψαθάς, οι Αντιδήμαρχοι  κ. Χριστόφορος Σιαφάκας, Κώστας Χαρακλιάς και Γιώργος Πανέτας, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι.
    Το βράδυ της Παραμονής ο Σύλλογος Γυναικών διοργάνωσε πανηγύρι και τα κέρδη παραδόθηκαν στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για τις ανάγκες του Ναού. Επίσης το βράδυ της 27ης Ιουλίου η κ. Ευαγγελή Γεωργογιάννη διοργάνωσε πανηγύρι στο Κατάστημα της Πλατείας. Ο καιρός ικανοποιητικός μόνο το βράδυ του πανηγυριού της 27ης έπνεαν ισχυροί άνεμοι που ανάγκασαν πολλούς, κυρίως ηλικιωμένους. να αποχωρήσουν.











Δεν υπάρχουν σχόλια: