Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Τα φλουριά της Πίτας όλα σε Γυναίκες!!!!

   
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδαυγής "Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ" στο κατάστημα της κ. Ευαγγελής Γεωργογιάννη, την πρώτη μέρα του χρόνου  μετά την Θεία Λειτουργία και δοξολογία,που φέτος τελέστηκαν στην Αγία Βαρβάρα.
    Την πίτα ευλόγησε ο...
Παπα-Θανάσης και στην συνέχεια τα μέλη του Συλλόγου την μοίρασαν σε φορείς και στον καθένα ξεχωριστά.Θετική εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Σύλλογος έστειλε  πίτα σε σπίτια χωριανών, που για λόγους κυρίως υγείας και ηλικίας δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν.
    Ο Σύλλογος θέλοντας να αναβιώσει ένα παλιό έθιμο (όπως και πέρυσι) έβαλε τρία φλουριά  στην βασιλόπιτα  εκ των οποίων το πρώτο συμβόλιζε την τύχη στα χρήματα και ήταν κέρμα,  το δεύτερο  ήταν ένα πουρναρόφυλλο και συμβόλιζε την τύχη στα ζωντανά και το τρίτο, που ήταν σπόρος καλαμποκιού συμβόλιζε  την τύχη στην φυτική παραγωγή.
   Το κέρμα κέρδισε η κ. Αλεξάνδρα Μάνου για τον Σύλλογο Γυναικών και αντιστοιχούσε σε ένα μίξερ. Το πουρναρόφυλλο κέρδισε η κ. Ευαγγελή Χρ. Δημοπούλου και αντιστοιχούσε σε τέσσερα κιλά μέλι τοπικής παραγωγής.Τέλος τον σπόρο καλαμποκιού τον κέρδισε η νεαρή Μαρίνα Μαγοπούλου κόρη του Γεωργίου και της Γεωργίας Π. Μπαρτζώκα που αντιστοιχούσε σε τέσσερα δένδρα (ελιά,ροδιά,ζαμπέλλα και καστανιά).
    Ευχήθηκαν για ευτυχισμένο 2014, ο εφημέριος Πατήρ Αθανάσιος Αθανασίου, ο Πρόεδρος ΤΚ  Θεοφάνης Κίτσος ο οποίος τόνισε την ανάγκη για ομόνοια και συνεργασία, ο Πρόεδρος του Συλλόγου φυσικά Χρήστος Σταύρος και ο Γιάννης Λάμπρης ως εκπρόσωπος των αποδήμων Αμερικής.













Δεν υπάρχουν σχόλια: