Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Ειρήνης Μπόμπολη!! Το τρίτο ημισφαίριο!

Η Ειρήνη Μπόμπολη αναρωτιέται: το ποίημα είναι Αρχή ή τέλος της νεροποντής; Μιας νεροποντής που έρχεται με τη δύναμή της να μας ποτίσει, να μας δροσίσει βαθιά μέσα, ως τα μύχια του νου και της ψυχής μας με το άυλο νερό του ποιητικού λόγου, του λόγου που αποτυπώνει...
κατά τρόπο συμβολικό-συμβατικό το ουσιαστικά ανείπωτο συναίσθημα που δοκιμάζει ο ποιητής και το κάνει συμβατό με ό,τι μπορεί να κατανοήσει ο αναγνώστης ή ο ακροατής του ποιήματος. Πώς να σε ορίσω ποίημα; Πώς να σε ορίσω ποίημα; Αρχή ή τέλος της νεροποντής; Πάντως επακόλουθο του ανείπωτου. Πώς να σε ορίσω ποίημα; Ο ορισμός αντιποιεί τα ουσιαστικά σου κύτταρα. Κάνει το ανείπωτο να μοιάζει με συνήθεια.
 
    Aυτά και άλλα πολλά ενδιαφέροντα και …ποιητικά απολαύσαμε χτες βράδυ στον ζεστό και φιλόξενο ξενώνα της Ροδαυγής ΝΗΣΙΣΤΑ σε μια πραγματικά μοναδική βραδιά. Μιλάμε για την παρουσίαση της πολύ όμορφης και τρυφερής συλλογής ποιημάτων της συμπατριώτισσας μας, κ. Ειρήνης Μπόμπολη με τίτλο «Το Τρίτο Ημισφαίριο».
    Για την ποιήτρια μίλησε η φιλόλογος κ. Πέπη Μπαλαούρα ενώ μια πολύ όμορφη και γλαφυρή ανάλυση της ποιητικής συλλογής έκανε η κ. Ιωάννα Αναστασίου, φιλόλογος επίσης.
    Είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε αρκετά έργα της κ. Μπόμπολη τα οποία απήγγειλε η κ. Ζωή Μπαρτζώκα.
    Τέλος, η ποιήτρια μίλησε στο πολύ ζεστό κοινό της με τα πιο όμορφα λόγια, για το χωριό, τις αναμνήσεις της από το γυμνάσιο Ροδαυγής όπου και φοίτησε, ευχαρίστησε τον κόσμο και διάβασε ποιήματα από τη νέα της – υπό έκδοση- ποιητική συλλογή. Όλη η βραδιά εμπλουτίστηκε από ορχήστρα έντεχνης μουσικής, που αποτελούνταν από την Ειρήνη Βεζυροπούλου, τον Κώστα Μπαλαούρα και Αλέχανδρο Ζάντζα.

    Ευελπιστούμε και σε άλλες τέτοιες όμορφες βραδιές στο χωριό μας, μιας κι ο κόσμος έχει ανάγκη και από αυτή τη μορφή τέχνης, την τόσο ευαίσθητη και γλυκιά πλευρά της ζωής.

    Η Ειρήνη Μπόμπολη γεννήθηκε στο Κεντρικό Άρτας. Είναι Φιλόλογος, ζει και εργάζεται στην Πάτρα. Το πρώτο της βιβλίο είναι το μυθιστόρημα "το πεπρωμένο μύριζε ορχιδέα ή πράγματα μικρά" από τις εκδόσεις Επιφανίου. Άρθρα και μελέτες της έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά.









Δεν υπάρχουν σχόλια: