Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Ημερίδα Βιολογίας με θέμα «Mικρόβια. Εχθροί ή φίλοι μας;» Ομιλητής ο Ροδαυγιώτης Ιωάννης Λάμπρης!

    Το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) της Διεύθυνσης Δ.Ε. Ν. Άρτας σε συνεργασία με το 2ο Γενικό Λύκειο Άρτας και το Δήμο Αρταίων διοργανώνουν ημερίδα Βιολογίας με θέμα «Mικρόβια. Εχθροί ή φίλοι μας;». Η ημερίδα θα.... πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16-01-2013 στην αίθουσα του Μ/Σ «ΣΚΟΥΦΑΣ» της Άρτας στις 11:00 π.μ. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο διακεκριμένος συνδημότης μας κ. Ιωάννης Λάμπρης, καθηγητής Ανοσοβιολογίας της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια στη Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α.
    Σπούδασε Βιολογία και Ανοσοβιολογία στην Ελλάδα, όπου απέκτησε το «Μπάτσελορ» και το διδακτορικό του. Το 1979, σε ηλικία 25 ετών, πήγε στην Αμερική για μεταδιδακτορικές σπουδές, στη Βόρεια Καρολίνα. Σε ηλικία 26 ετών έγινε επίκουρος καθηγητής. Εργάστηκε σε αναγνωρισμένα ερευνητικά εργαστήρια της Αμερικής και της Ευρώπης.
    Σήμερα είναι καθηγητής στο Τμήμα Παθολογίας και Εργαστηριακής Ιατρικής, κατέχει την Έδρα Dr Ralph and Sallie Weaver για την Ιατρική Έρευνα, καθώς επίσης και Διευθυντής του Εργαστηρίου Χημείας Πρωτεϊνών στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια στη Φιλαδέλφεια.
    Ο κ. Λάμπρης έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 360 επιστημονικές ερευνητικές εργασίες, οι οποίες άπτονται της Ανοσοβιολογίας και είναι υπεύθυνος επιστημονικών συγγραμμάτων και ειδικών εκδόσεων, ενώ έχει δώσει πολλές διαλέξεις σε διάφορους οργανισμούς και ιδρύματα και μετείχε σε επιστημονικές συζητήσεις.
    Το ερευνητικό του πρόγραμμα έχει επιχορηγηθεί με 40 εκατομμύρια δολάρια τα τελευταία 20 χρόνια, από προγράμματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Αμερικής (ΝΙΗ).
    Είναι ακόμα ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής της Aegean Conferences, ενός ανεξάρτητου, μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού, ενώ υπήρξε πρόεδρος του International Complement Society.
    Είναι παντρεμένος με τη Ροδάνθη και πατέρας της Αγαθής και του Δημήτρη και βρίσκεται στην Αμερική τα τελευταία 33 χρόνια.
    Η διάλεξη απευθύνεται σε μαθητές της Γ΄ τάξης Λυκείου που διδάσκονται το μάθημα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας, στους μαθητές θετικής κατεύθυνσης της Β΄ τάξης Λυκείου αλλά και στο ευρύτερο κοινό.
    Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

    Την ημερίδα οργανώνουν :
1)Ο Δήμος Αρταίων
2)Το Ε.Κ.Φ.Ε. (Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών) Ν. Άρτας
3)Το 2ο Γενικό Λύκειο Άρτας
    Η συντονιστική επιτροπή :
1) Σιαφαρίκας Μιχαήλ Φυσικός M.Sc - Υπεύθυνος Ε.Κ.Φ.Ε. Ν. Άρτας
2) Τόλη Γεωργία Φυσικός M.Sc - Συνεργάτης Ε.Κ.Φ.Ε.
3)Χαμπηλομάτη Παρασκευή Dr Παιδαγωγικών Δ/ντρια 2ο ΓΕΛ Άρτας
4)Φίντζου Έλσα Βιολόγος - 2ο ΓΕΛ Άρτα
Από http://www.arta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: