Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Εβδομάδα Έντονων Καιρικών Φαινομένων και ...Κάτασπρο Σάββατο!! Φωτογραφίες!!

    Το ξημέρωμα του Σαββάτου 19-01-2013,εξέπληξε και αποζημίωσε μικρούς και μεγάλους με το μαγευτικό χιονισμένο τοπίο του Χωριού μας,που τίποτα δεν είχε να ζηλέψει από τα κοσμοπολίτικα Ευρωπαϊκά χειμερινά θέρετρα.
    Είχαν προηγηθεί καθ όλη την διάρκεια της εβδομάδας έντονα...
καιρικά φαινόμενα με σφοδρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.
    Δημιουργήθηκαν προβλήματα, στο δίκτυο της ΔΕΗ από πτώση κεραυνού ο οποίος έκαψε τον κεντρικό μετασχηματιστή και περίπου τριάντα λάμπες Δημοτικού φωτισμού,πτώσεις δένδρων και κατολισθήσεις στην Ροδαυγή,στο Περδικάρι και στο Σουμέσι.
   Τα παραπάνω προβλήματα αντιμετωπίσθηκαν άμεσα, (εκτός από την αντικατάσταση των καμένων λαμπτήρων,που θα γίνει την τρέχουσα εβδομάδα) από την ΔΕΗ, από την κατασκευαστική εταιρεία "ΤΕΡΝΑ"(κατάπτωση στον δρόμο, που κατασκευάζει) και από τον Δήμο Αρταίων με την διάθεση ειδικού μηχανήματος.
    Το απόγευμα της Παρασκευής οι πρώτες νιφάδες άρχισαν να στολίζουν κάθε γωνιά του Χωριού και το πρωινό του Σαββάτου το χιόνι έφθασε τους 10 πόντους.Η κυριαρχία του άσπρου και του λαμπερού ήλιου δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα μαγευτική και απολαυστική,που χάρισε στιγμές χαράς σε κατοίκους και επισκέπτες.
    Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γινόταν μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, παράλληλα δε ειδικά εκχιονιστικά μηχανήματα του Δήμου Αρταίων με την συνεχή παρουσία του Αντιδημάρχου, Υπευθύνου Πολιτιστικής Προστασίας κ. Δημητρίου Κέφη, του Προέδρου της ΤΚ Ροδαυγής και Υπαλλήλων του Δήμου αποκατέστησαν την κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο. 










    

Δεν υπάρχουν σχόλια: