Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Έκοψε την Πίτα του ο Πολιτιστικός Σύλλογος!

    Όπως κάθε Πρωτοχρονιά, έτσι και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδαυγής "Η Αγία Παρασκευή" έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του στο κατάστημα της πλατείας του Χωριού.
    Είχε προηγηθεί νωρίς το πρωί της Πρωτοχρονιάς, ο...
εκκλησιασμός των Χωριανών στην Αγία Παρασκευή και στην συνέχεια το καφεδάκι στα καφενεία και στις καφετέριες, με τον καιρό σύμμαχο αφού ήταν αρκετά καλός για την εποχή.
    Στην εκδήλωση συμμετείχε αρκετός κόσμος (πάνω από 140 άτομα). Ο πατήρ Αθανάσιος ευλόγησε τις Βασιλόπιτες και μετά ο Πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Σταύρος έκοψε και μοίρασε βασιλόπιτα στους φορείς του Χωριού και στους παρευρισκομένους.
    Τα φλουριά ήταν τρία και....έξυπνα.Το πρώτο ήταν νόμισμα, συμβόλιζε την τύχη στα χρήματα και αντιστοιχούσε σε ένα αερόθερμο.Το κέρδισε η κ. Βαρβάρα Παπαβασιλείου.
    Το δεύτερο φλουρί ήταν ένας σπόρος καλαμποκιού, που συμβόλιζε την τύχη στην γεωργική παραγωγή και αντιστοιχούσε σε 12 κιλά αλεύρι (καλαμποκίσιο και ..καθάριο).Το κέρδισε η κ. Πελαγία Θ. Δημοπούλου.
    Το τρίτο φλουρί ήταν ένα πουρναρόφυλλο, συμβόλιζε την τύχη στα ζωντανά και αντιστοιχούσε σε 5 κιλά τυρί.Κερδισμένος ο κ. Σταύρος Διαμάντης.
    Παράλληλα ο Σύλλογος φρόντισε και  στάλθηκαν μερίδες βασιλόπιτας σε μερικούς ηλικιωμένους, που αδυνατούσαν να παρευρεθούν.  
    Με τις ανταλλαγές των ευχών και την ανανέωση του ραντεβού για του χρόνου ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκδήλωση.












    

Δεν υπάρχουν σχόλια: