Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023

Γράφοντας με φως!

Σεμινάριο φωτογραφίας από τον Δημήτρη Κολιό, επαγγελματία φωτογράφο και μέλος της Αδελφότητας Ροδαυγής.
Την Παρασκευή 11 Αυγούστου στις 7 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στο... χωριό μας σεμινάριο φωτογραφίας με τίτλο “Γράφοντας με φως” από τον Ροδαυγιώτη φωτογράφο Δημήτρη Κολιό στο πλαίσιο του Ροδοφέγγαρου 2023, ως συμμετοχή της Αδελφότητας Ροδαυγής στις φετινές εκδηλώσεις. Το συντονισμό της δράσης είχε ο κ. Γ. Μάνος, αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδαυγής. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους χωριανοί και φίλοι όλων των ηλικιών και η συμμετοχή τους ήταν ενεργή και εποικοδομητική.
   Στο σεμινάριο οι συμμετέχοντες ήρθαν σε μια πρώτη επαφή με την τέχνη και τις τεχνικές της φωτογραφίας, ξεκινώντας με μια ιστορική αναδρομή από την εφεύρεσή της μέχρι και τις σύγχρονες εξελίξεις στην αποτύπωση του ορατού. Είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απορίες τους στον ειδικό και να πάρουν πρακτικές συμβουλές σχετικά με τη χρήση των φωτογραφικών μηχανών, τόσο των συμβατικών όσο και των ενσωματωμένων στα κινητά τηλέφωνα.
   Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο χώρο του Δημοτικού σχολείου, όπου έγινε προβολή διαφανειών και επίδειξη επαγγελματικού εξοπλισμού από τον εισηγητή, καθώς και δοκιμαστικές λήψεις με επαγγελματική φωτογραφική μηχανή, αλλά κυρίως με συσκευή κινητού τηλεφωνου, προκειμένου να γνωρίσουν οι ενδιαφερόμενοι τις δυνατότητες φωτογράφησης και επεξεργασίας που προσφέρει το απλό αυτό μέσο στον κάτοχό του. Έτσι, μέσα από την εμπεριστατωμένη παρουσίαση του Δημήτρη Κολιού όλοι πήραμε μια ιδέα για τις φωτογραφικές τεχνικές τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε ερασιτεχνικό επίπεδο, ώστε να αποτελέσει η δράση αυτή αφόρμηση για προσωπική και σε βάθος ενασχόληση με το αντικείμενο για όποιον το επιθυμεί.
    Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν χυμοί και αναψυκτικά από την Αδελφότητα σε όλους τους παρευρισκόμενους.
   Της Ελένης Παπαβασιλείου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: