Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Ο Αγιασμός των Υδάτων στη Γέφυρα Τζαρή.

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος ο Αγιασμός των Υδάτων στη Γέφυρα Τζαρή. Παρά το τσουχτερό κρύο και τον ισχυρό βοριά η προσέλευση κρίνεται ικανοποιητική πλην όμως δεν είναι συμμετοχή απλών πολιτών από τα παραποτάμια Χωριά. 
Διοργανώθηκε από τον...
Σύλλογο Κεντρικών Τζουμέρκων σε συνεργασία με τους Συλλόγους Κρυονερίου, Κεντρικού, Ροδαυγής, Απανταχού Ραμιωτών, την Αδελφότητα και τον εξωραϊστικό Σύλλογο Σκούπας.
Τον αγιασμό των υδάτων τέλεσαν οι Ιερείς π. Θεόδωρος Πάνου της ενορίας Καλονής και ο π. Αθανάσιος της ενορίας Ροδαυγής  με τους Ιεροψάλτες Ευάγγελο Καραμπά, Ιωάννη Πάνου και Ιωάννη Παπαγιάννη.
Τον σταυρό έπιασαν από τα παγωμένα νερά του Αράχθου, τα παιδιά της εταιρίας rafting "ALPINE ΖΟΝΕ", στα οποία ο Ιερέας Αθανάσιος Αθανασίου φόρεσε σταυρουδάκια.
Στους παρευρισκόμενους πριν και μετά τον Αγιασμό προσφέρθηκε τσίπουρο και τσιπουρομεζέδες.
Παραβρέθηκαν ο Αντιπερειφεριάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Χρήστος Χασιάκος, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύλλογοι, Πρόεδροι και σύμβουλοι Κοινοτήτων καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων.
Θα πρέπει η τελετή του Αγιασμού των υδάτων στο συγκεκριμένο σημείο να τεθεί σε διαφορετική βάση. Εκκλησία, Σύλλογοι και οι    Κοινότητες,  να συνεργαστούν έτσι ώστε        να προκριθεί  πρόταση  που στόχο θα έχει     την καθολική συμμετοχή των κατοίκων στον Αγιασμό των υδάτων στη Γέφυρα Τζαρή. 


   




Δεν υπάρχουν σχόλια: