Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Με επιτυχία το "Καγκελάρι της Λαμπρής". Βίντεο.

Με επιτυχία στέφθηκε το δρώμενο "Καγκελάρι της Λαμπρής".

Ροδαυγιώτες και επισκέπτες την Κυριακή του Πάσχα  μετά τον Εσπερινό της....
Αγάπης και με ιδανικές καιρικές συνθήκες (βασική προϋπόθεση), χόρεψαν και  τραγούδησαν το καγκελάρι.
 Υπενθυμίζεται ότι το δρώμενο μεταφέρθηκε την ημέρα της Λαμπρής μετά από απόφαση όλων των φορέων του Χωριού,  με στόχο την αναβάθμιση του, την διασφάλιση της συνέχειας και την δυνατότητα επιτέλους συμμετοχής Ροδαυγιωτών αποδήμων.
Βίντεο Γιάννη Αν. Μάρη





1 σχόλιο:

Παναγιώτα Π. Λάμπρη είπε...

Το καγκελάρι δεν αναβαθμίζεται, ούτε διασφαλίζεται η συνέχειά του, όταν απλά χορεύουν λίγοι περισσότεροι απ' ό,τι χόρευαν μέχρι πρότινος την Τρίτη της Λαμπρής. Διότι το φετινό δεν έδωσε τη δυνατότητα να το χορέψουν "επιτέλους" οι Ροδαυγιώτες(!) - αλήθεια την Τρίτη της Λαμπρής ποιοί το χόρευαν; - ούτε αναβαθμίστηκε σε κάτι, αφού τόσο στο τραγούδι, όσο και στον χορό πόρρω απείχε απ' ό,τι η παράδοση άφησε στο χωριό μας! Διότι το καγκελάρι είναι χορός ψυχής και βεβαίωσης του ανήκειν σε μια κοινωνική ομάδα και όχι αφορμή για επιβεβαίωση κάποιων πως η απόφαση της αλλαγής ήταν σωστή, πως όλα πήγαν καλά και άλλα όμοια.
Όσο για τους περίφημους φορείς, οι οποίοι αποφάσισαν ερήμην όσων τους εξέλεξαν, θα έπρεπε να έχουν λιγότερη αλαζονεία. Διότι, πριν εκλεγούν, δεν κοινοποίησαν τη σχετική πρόθεσή τους στους ψηφοφόρους, ούτε όταν πήραν την απόφαση είχαν το θάρρος να τη θέσουν σε ψηφοφορία, ούτε βέβαια τόλμησαν να συγκαλέσουν επιστημονική επιτροπή να αποφανθεί για το θέμα. Ακόμα και στη δήθεν λαϊκή συνέλευση του καλοκαιριού, η οποία έγινε στον θόρυβο της πλατείας χωρίς μικρόφωνο, αποδείχθηκε και η μεθόδευση και ο στόχος.
Επομένως, αντί για πανηγυρισμούς, "Αιδώς Αργείοι"!!!