Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Ο Εορτασμός του Πάσχα. Φωτογραφίες!!

Με κατάνυξη και λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η Ανάσταση του Κυρίου στην Ροδαυγή παρά τον άστατο καιρό που επικράτησε  και ο  οποίος δεν στάθηκε εμπόδιο στο να γεμίσουν ασφυκτικά οι Ναοί μας. Επίσης οι Ξενώνες είχαν πληρότητα ενώ οι απόδημοι Ροδαυγιώτες έδωσαν δυναμικό παρόν στο....
Χωριό.
Το βράδυ της Μ. Πέμπτης και μετά την σταύρωση του Κυρίου στολίστηκε ο Επιτάφιος στην Αγία Παρασκευή και την επομένη αυτός της Αγίας Τριάδος Σουμεσίου.
Την Μ. Παρασκευή, πριν την ακολουθία των Παθών, συγκεντρωμένοι Χωριανοί και επισκέπτες στον προαύλιο χώρο του Ναού μας τραγούδησαν τα κάλαντα των παθών. Προσφέρθηκαν "βλογούδι" και αναψυκτικά από τον Σύλλογο. 
Τα εγκώμια έψαλλαν  μελωδικότατα ιεροψάλτες και πιστοί.
Τα τελευταία χρόνια συνηθίζεται να προηγείται χρονικά  η τελετή της Ανάστασης στην Αγία Τριάδα Σουμεσίου (22,00) και να συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό ενοριτών. Έτσι και φέτος...
Στην Αγία Παρασκευή η Ανάσταση είχε χρώμα και ανέσπερο φως Παναγίου Τάφου για δεύτερη συνεχή χρονιά. Ο Πρόεδρος των Πιστιανών παρέλαβε το Άγιο Φως από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων και το παρέδωσε στους Βασίλη Γεραγόρη και Δημήτρη Μάρη, οι οποίοι με τη σειρά τους στο κέντρο του Χωριού το παρέδωσαν στον Πρόεδρο της Κοινότητας. 
Ακολούθησε πομπή η οποία συνόδευε το Άγιο Φως με εξαπτέρυγα και εικόνες προς τον Ναό και στην είσοδο του ο Εφημέριος το παρέλαβε ψάλλοντας το  "φως ιλαρόν".
Το Χριστός Ανέστη στην πλατεία του Χωριού ακούστηκε ελαφρά αφού τα βαρελότα και τα βεγγαλικά δημιούργησαν μαγευτική και φαντασμαγορική εικόνα, καλύπτοντας την τελετή.
Το πρόγραμμα των ακολουθιών της  εβδομάδας της Διακαινησίμου σε παρεκκλήσια δυστυχώς δεν τηρήθηκε λόγω ασθένειας και αφωνίας του Ιερέα. Κανονικά λειτούργησε στον Άγιο Νικόλαο Σουμεσίου, όπου και προσφέρθηκαν αυγά κόκκινα, κουλούρια, κρασί και σουβλάκια.























Δεν υπάρχουν σχόλια: