Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΣΤΑΝΟΥ κ΄ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ στις 12 Οκτ.2014!!!!!

   
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδαυγής «Η Αγία Παρασκευή» σε συνεργασία με τον Δήμο Αρταίων, την Περιφέρεια Ηπείρου και τη συμμετοχή των Συλλόγων Γυναικών, Σουμεσίου, και Φίλων του Άμμου, διοργανώνουν την 6η ΓΙΟΡΤΗ....
ΚΑΣΤΑΝΟΥ κ΄ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014 και από ώρα 11:00 στην πλατεία του χωριού.
    Κατά την ημέρα αυτή θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε δωρεάν ψητά και βραστά κάστανα, Ροδαυγιώτικο μυρωδάτο τσίπουρο, τηγανίτες και θα διασκεδάσουμε με ντόπια παραδοσιακή κομπανία.
    Καλούμε τους παραγωγούς να προσφέρουν κάστανα ώστε να συμπληρωθεί η απαιτούμενη ποσότητα για την γιορτή (400 κιλά περίπου). Με την εκδήλωση αυτή οι παραγωγοί θα έχουν την ευκαιρία να διαθέσουν τα κάστανά τους, καθώς και άλλα τοπικά προϊόντα ( καρύδια, ρόδια, κυδώνια, κολοκύθια, γλυκά, μέλι κ.λ.π.)
    Παράλληλα για πρώτη φορά θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας με θέμα: φύση – τοπία – έθιμα περιοχής καθώς και παλιές φωτογραφίες. Όσοι επιθυμούν να παρουσιάσουν φωτογραφίες σε μεγέθυνση χαρτιού Α4 να έρθουν σε επαφή με μέλη του Συλλόγου.
    Η γιορτή του κάστανου και του τσίπουρου γίνεται με εθελοντές και για το λόγο αυτό καλούμε όλους όσους μπορούν να βοηθήσουν και ιδιαίτερα τους νέους, να συμμετέχουν ενεργά στην μεγάλη αυτή γιορτή του χωριού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: