Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Λαϊκή Συνέλευση στην Ροδαυγή σύμφωνα με τον Καλλικράτη.

    Πραγματοποιήθηκε την 10η Αυγούστου στην Ροδαυγή, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας, Λαϊκή Συνέλευση σύμφωνα με το άρθρο 85 του Ν.3852/2010.
    Η προσέλευση φορέων και κατοίκων υπήρξε..
εντυπωσιακή τον δε Δήμο Αρταίων  εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Θεόδωρος Γκούβας.
    Με την έναρξη της Συνέλευσης έγινε από τον Πρόεδρο της Κοινότητας ένας μικρός απολογισμός πεπραγμένων, θεμάτων καθημερινότητας (αναβάθμιση Αγροτικού Ιατρείου,διαδίκτυο,εθελοντισμός κλπ) και αναφέρθηκε σε άλυτα προβλήματα όπως η μη συντήρηση αγροτικών δρόμων και το ότι ακόμη δεν έχουν καθαρισθεί οι δεξαμενές ύδρευσης (προγραμματίσθηκε ο καθαρισμός για τον Σεπτέμβριο).
   Στην συνέχεια ο λόγος δόθηκε στους φορείς και στους κατοίκους οι δε προτάσεις, που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον ήταν τρεις.
  α.Σύνταξη μελέτης και κατασκευή πεζοδρομίου-φωτισμού στο τμήμα της επαρχιακής οδού Άρτας-Ροδαυγής-Γεφ. Πλάκας εντός οικισμού Ροδαυγής.
  β.Σύνταξη μελέτης και κατασκευή υπαίθριου Θεάτρου στον Χώρο του Δημοτικού Σχολείου.
  γ.Μελέτη-υλοποίηση έργου πρόσβασης στην πλατεία καθώς και διαμόρφωση τμήματος της πλατείας σύμφωνα με προηγούμενη εγκεκριμένη μελέτη.
    Αναφέρθηκαν εξαιρετικές ιδέες και προτάσεις Πολιτιστικών - Ψυχαγωγικών προγραμμάτων, οι οποίες θα συζητηθούν από τους αρμόδιους φορείς με στόχο την υλοποίηση τους το επόμενο καλοκαίρι.
    Θέμα σοβαρό που προτάθηκε και συζητήθηκε ήταν η λήψη μέτρων Πυροπροστασίας  ιδιαίτερα για το πευκοδάσος.
    Τον λόγο πήρε στην συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Θεόδωρος Γκούβας, ο οποίος παρουσίασε θέσεις του Δήμου στις προτάσεις που ακούστηκαν, ευχαρίστησε και εξέφρασε τον θαυμασμό του για την ανταπόκριση-παρουσία φορέων και κατοίκων του Χωριού.
    Τηρήθηκαν πρακτικά από Υπάλληλο του Δήμου αφού έτσι προστάζει... ο Καλλικράτης, τα οποία θα υποβληθούν στον Δήμαρχο Αρταίων.
    Στο τέλος της Συνέλευσης εκδόθηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα από αυτήν ΨΗΦΙΣΜΑ που θα σταλεί  στους αρμόδιους φορείς και αφορά στην διαχείριση των ομβρίων υδάτων, στην σύνταξη μελέτης και κατασκευής πεζοδρομίου με ανάλογο φωτισμό στον ανακατασκευασθέντα δρόμο της επαρχιακής οδού Άρτας-Ροδαυγής -Γεφ. Πλάκας στο τμήμα του οικισμού Ροδαυγής.




     

Δεν υπάρχουν σχόλια: