Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Σύσκεψη για την τουριστική προώθηση της Ηπείρου.Συμμετείχε και ο Ανδρέας Μουργελάς ως Πρόεδρος της ΕΕΔ Άρτας!

    Σύσκεψη φορέων του τουριστικού κλάδου πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα υπό την προεδρεία του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας και Αρμόδιου για θέματα τουριστικής ανάπτυξης της Ηπείρου κου Στράτου Ιωάννου. Σκοπός της σύσκεψης ο απολογισμός των ενεργειών που έχουν γίνει ως τώρα και η βάθυνση.... της συνεργασίας μεταξύ των φορέων.
    Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και τόνισε ότι σκοπός της σύσκεψης είναι αφενός ένας μίνι απολογισμός των δράσεων που έχουν ως τώρα αναληφθεί, η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς των, αλλά κυρίως η επίτευξη καλύτερου συντονισμού των δυνάμεων μέσω της συνεργασίας.
    Εξήρε τη σημασία της συμμετοχής των Επιμελητηρίων για τη σύνδεση των ενεργειών τουριστικής προβολής και ανάπτυξης με την τοπική αγορά και τα τοπικά προϊόντα. Τόνισε ότι η συχνή επαφή των φορέων, οι συστηματικές συναντήσεις έχουν ως αποτέλεσμα να έρχονται στο τραπέζι ερεθίσματα, ιδέες και εμπειρίες, οι οποίες είναι πολύτιμες για την βελτίωση των αποτελεσμάτων της τουριστικής προβολής της Ηπείρου. Κοινή επιδίωξη και κοινή προσπάθεια είναι η προώθηση της Ηπείρου ως τουριστικού προορισμού.
    Αποφασίστηκε, με τη συμμετοχή των Ενώσεων Ξενοδόχων και των Ενώσεων Ενοικιαζόμενων δωματίων της Ηπείρου, των 4 Επιμελητηρίων, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας και σε συνεργασία με τον Γ. Γ. του ΕΟΤ κο Γ. Κωλέτσο και τον Υπεύθυνο του Γραφείου του ΕΟΤ στη Σκανδιναβία κ. Φ. Θαλασσινό, η διοργάνωση 2 γαστρονομικών εκδηλώσεων στη Φιλανδία και τη Σουηδία κατά τη διάρκεια τουριστικής Έκθεσης με στόχευση τους ηλικιωμένους, που θα πραγματοποιηθεί στη Στοκχόλμη από 30 Οκτ ως 4 Νοεμβρίου. Οι γαστρονομικές αυτές εκδηλώσεις θα γίνουν με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων σεφ που θα δημιουργήσουν σπεσιαλιτέ βασισμένες σε Ηπειρώτικα προϊόντα. Στόχος η προώθηση των εξαιρετικών Ηπειρωτικών προϊόντων αλλά και της Ηπειρώτικης κουζίνας στις αγορές των χωρών αυτών.
    Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Β. Βασιλείου εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, ο Γ. Γιαμάς Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και του Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας, ο κ Δ. Δήμας Μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, οι κοι Κ. Βλάχος και Γ. Τάσσος, Πρόεδρος και μέλος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων αντίστοιχα, η κ. Β. Ζήση, εκπρόσωπος της Π.Ε. Άρτας, ο κ. Σπ. Δρούγκας Δ/ντής της Δ/σης Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου, ο κ. Π. Χαλκίδης, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας, ο κ. Α. Μουργελάς, Πρόεδρος της Ένωσης Ενοικ. Δωματίων Άρτας «Άραχθος», ο κ. Θ. Παπαγεωργίου, Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου, ο κ. Χ. Αναστασίου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Πρέβεζας, η κα Αφρ. Βρυσέλλα, υπηρεσιακός παράγοντας από την Π.Ε. Θεσπρωτίας, ο κ. Α. Κατσικούδης Προιστάμενος Τμ΄. Τουρισμού Περιφέρειας Ηπείρου, κα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: