Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Ο Δρόμος και το κυνήγι του Κάστανου!

Η Γιορτή Κάστανου, όπως την ξέραμε και την ζήσαμε δεν πραγματοποιήθηκε και φέτος για τους γνωστούς λόγους της πανδημίας.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδαυγής "Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ" σε συνεργασία με την Κοινότητα Ροδαυγής, τον Σύλλογο Γυναικών και τους Φίλους του Άμμου, διοργάνωσε τον "Δρόμο του Κάστανου", μια δημιουργία του Συλλόγου προ 4ετίας.
Το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου (15,00) Ροδαυγιώτες και πολλοί επισκέπτες συγκεντρώθηκαν στην... πλατεία και παρέλαβαν από μέλη του Συλλόγου, μπλουζάκι, καπελάκι και σακίδιο με το λογότυπο του δρώμενου. Στις 15,30 ξεκίνησε η πεζοπορία για μια υπέροχη διαδρομή: πηγή Μπέσικο- Αράπη, νερόμυλος, κατοικία Ζώη, Μπαλαουρέικα, Μουστέτσια, Άγιος Νικόλαος, ρέμα-πηγή Περδικαρίου, Αγιοι Ανάργυροι, Άι Γιάννης και Αγία Παρασκευή Πιστιανών.
  Η διαδρομή, 6 χιλιομέτρων περίπου, περιλάμβανε ενημέρωση, τραγούδι, κυνήγι του κάστανου για τους μικρούς περιπατητές και μάζεμα κάστανου, του δρόμου, για τους μεγάλους...Η μυρωδάτη ζαμπέλα, δροσερή και τονωτική σε όλη την διαδρομή!!
  Μετά από τρεις ώρες περπάτημα, η υποδοχή στην πλατεία του Χωριού ήταν εξαιρετική. Ενώ  οι γυναίκες χαράκωναν για να προλαβαίνουν τους ψήστες, οι περπατητές και μη, απολάμβαναν τηγανίτες και πεντανόστιμα ψητά κάστανα.
   Άξια λόγου η αναφορά του συγχωριανού μας Απόστολου Χρ. Κομζιά. Καθάρισε τον δρόμο από τον Άγιο Νικόλαο μέχρι το ρέμα και από κει το μονοπάτι μέχρι την βρύση του Περδικαρίου για να διέλθουν οι περπατητές. Αρετή και δύναμη ψυχής η συμπεριφορά του!
  Συγχαρητήρια και στον Σύλλογο μας, που σε δύσκολες καιρικές και υγειονομικές συνθήκες, κατάφερε και ολοκλήρωσε ένα επιτυχημένο τριήμερο εκδηλώσεων.


















1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σας να είστε όλοι καλά και του χρόνου να πραγματοποιηθεί και ο δρόμος και η γιορτή του κάστανου!

Αλέξανδρος Σφήκας