Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Ενδιαφέρουσα Ημερίδα «Φύση και Κλίμα»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδαυγής «Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» σε συνεργασία με την Κοινότητα, τον Σύλλογο Γυναικών και τους Φίλους του Άμμου, διοργάνωσε ημερίδα την Παρασκευή 08 Οκτωβρίου 2021, σε αίθουσα Καταστήματος στην πλατεία του Χωριού.
Το θέμα της...... ημερίδας ήταν: Φύση και Κλίμα. Κάστανο Άρτας και κλιματική αλλαγή. Επιπτώσεις στην καλλιέργεια και στην παραγωγή του. Καλλιέργειες και άγρια πανίδα. Αιωνόβια δένδρα και η σημασία τους. Περιβαλλοντικός τουρισμός.
Μίλησαν:
  Ο πρώην Πρόεδρος ΤΕΙ Ηπείρου και Ιονίων Νήσων Δρ Γεώργιος Μάνος με θέμα «Εναλλακτικές καλλιέργειες στην ορεινή Άρτα».
  Ο ερευνητής Α’ του Εργαστηρίου Γεωργικής Εντομοκτονίας του Μπενάκειου Φυτικοπαθολογικού Ινστιτούτου Δρ Δημήτρης Παπαχρήστος με θέμα «Βιολογική καταπολέμηση της Σφήκας της Καστανιάς στην Ήπειρο».
  Ο Δημοσιογράφος κ. Χρήστος Μέγας με θέμα «Οι προϋποθέσεις για ένα Ολιστικό Αναπτυξιακό Σχέδιο για τα Τζουμέρκα και το Ταμείο Ανάκαμψης.
  Η εξωτερική συνεργάτιδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Δρ Καλλιόπη Στάρα (τηλεομιλία) με θέμα «η σημασία των αιωνόβιων δένδρων για την φύση και τον πολιτισμό».
  Τέλος την ομιλία της Υποψήφιας Διδάκτορος Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Ελένης Αλεξίου, παρουσίασε η συντονίστρια της ημερίδας και Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Μαρία Μπίμπα.
  Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών (συνεχής βροχόπτωση) και του κλειστού χώρου η συμμετοχή των κατοίκων δεν ήταν η αναμενόμενη αν και τα θέματα ενδιαφέροντα και το πάνελ εξαιρετικό.
 Ερωτήσεις υποβλήθηκαν κυρίως προς τον κ. Παπαχρήστο για την δεύτερη και τελευταία διαπιστωμένη ασθένεια της καστανιάς, την Φαιά Σήψη.
  Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Εφημέριος Π. Αθανάσιος Αθανασίου, Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Θεοφάνης Κίτσος, ο παλιός Πρόεδρος του Συλλόγου Πιστιανών κ. Απόστολος Κόκκινος,  ο κ. Βαγγέλης Παππάς από Πιστιανά και ο πρώην Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρήστος Σταύρος.






















Δεν υπάρχουν σχόλια: