Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Ο Εορτασμός της Επετείου του ΟΧΙ!

Με λαμπρότητα και ευγνωμοσύνη προς τους ήρωες του 40, γιορτάστηκε και φέτος η επέτειος του ΟΧΙ στην Ροδαυγή. Την παραμονή στο Δημοτικό Σχολείο με μέριμνα των δασκάλων πραγματοποιήθηκε γιορτή με ποιήματα και τραγούδια.
Ανήμερα της επετείου και με εξαιρετικές καιρικές συνθήκες στον ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής τελέστηκε Όρθρος, Θεία Λειτουργία και Δοξολογία. Παραβρέθηκαν πολλοί Χωριανοί και αντιπροσωπεία μαθητών ( Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη) με... σημαιοφόρο την μαθήτρια Άννα Μαυροειδή. Ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Ιωάννης Νικολάτος εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας περιγράφοντας τα γεγονότα του 40 και αποτίνοντας φόρο τιμής στους πατεράδες και παππούδες μας, που πολέμησαν στα κακοτράχαλα βουνά της Ηπείρου για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι. Το αυθόρμητο χειροκρότημα ήταν η επιβράβευση στον Δάσκαλο, που διέγειρε συναισθήματα και  κράτησε ζωντανές τις εικόνες του 40.
Στον χώρο του μνημείου των πεσόντων τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο νεκρών, κατάθεση στεφανιών  για το Δημοτικό Σχολείο από τον μαθητή Ορέστη Γεωργάνο και  από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Θεοφάνη Κίτσο. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και όλοι οι ευρισκόμενοι σε κλίμα υπερηφάνειας και συγκίνησης τραγούδησαν τον Εθνικό μας Ύμνο.
Με τις καθιερωμένες ευχές ολοκληρώθηκε ο εορτασμός της επετείου και όλοι απόλαυσαν καφεδάκια στα καταστήματα του Χωριού.











Δεν υπάρχουν σχόλια: