Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Μεγάλη καθυστέρηση στο έργο Ευρυζωνικών υποδομών των Λευκών Περιοχών.

Η υλοποίηση του έργου «RURAL BROADBAND Ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών σε Αγροτικές Λευκές Περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας» αφορά και στην περιοχή μας. Είναι γνωστό ότι η Ροδαυγή και σχεδόν όλες οι Κοινότητες της.... Δημοτικής Ενότητας Ξηροβουνίου στερούνται ίντερνετ. Δηλαδή δεν λειτουργούν οπτικές ίνες. Το πολύ σημαντικό αυτό έργο, χρηματοδοτείται με την μορφή ΣΔΙΤ και ανάδοχος εταιρεία είναι η ΙΝΤΡΑΚΑΤ. 

    Το συνεργείο της αναδόχου Εταιρείας εργάστηκε στην Ροδαυγή τον Μάρτιο του 2016. Στη συνέχεια ολοκληρώθηκαν τα έργα υποδομής (δίκτυο, ΚΑΦΑΟ, κεραία) πλην όμως η συνδεσιμότητα και η λειτουργία δεν έχει επιτευχθεί.

    Η έλλειψη διαδικτύου τη σημερινή εποχή, δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων μας πόσο μάλλον και ένεκα της πανδημίας.  Οι Ξενώνες μας, το Ιατρείο (πότε λειτουργεί το wifi πότε όχι), το Δημοτικό Σχολείο, οι μαθητές με την τηλεκπαίδευση αναγκάζονται να αγοράζουν δεδομένα (οι γονείς διαμαρτύρονται διότι ούτε και με δεδομένα εξυπηρετούνται), αγορές από διαδίκτυο, συναλλαγές, τηλεργασία, πρόσβαση σε υπηρεσίες και σε δικαιολογητικά, είναι μερικά από τα προβλήματα που καλούνται να λύσουν οι δημότες μας.

Η Κοινότητα Ροδαυγής ασχολήθηκε με το θέμα στην τελευταία της συνεδρίαση και με ομόφωνη απόφαση της προτείνει στον Δήμο Αρταίων να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες και πρωτοβουλίες σε αρμόδιους φορείς, με στόχο την επίσπευση και ολοκλήρωση των εργασιών του έργου του ευρυζωνικού δικτύου των Λευκών περιοχών μας.

    Για το ίδιο θέμα την 21 Ιαν. 2021 ο Βουλευτής ΠΕ Άρτας κ. Χρήστος Γκόκας υπέβαλε ερώτηση στον  Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης  κ. Πιερρακάκη αλλά δεν έχει  ακόμη απαντηθεί.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: