Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Η Μήδεια μας μάγεψε κι έφυγε!

Με ανάμεικτα συναισθήματα περιμέναμε την κακοκαιρία "Μήδεια". Η προγνωστική εμμονή και η ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας για προφυλάξεις και λήψη μέτρων, επέδρασσαν ανασταλτικά στην καλή διάθεση και στην προσμονή πολλών.... κατοίκων, οι οποίοι αγαπούν πολύ το χιόνι.
Τελικά οι έντονες χιονοπτώσεις ξέφυγαν αφού η οροσειρά της Πίνδου στάθηκε εμπόδιο στο καιρικό μοντέλο που έρχονταν από βορρά.
Το περασμένο Σάββατο ξεκίνησε η μέρα με έντονες βροχοπτώσεις, που είναι το κύριο γνώρισμα του φετινού Χειμώνα.  Το ξημέρωμα της Κυριακής ένα μικρό πέπλο χιονιού κάλυπτε τις στέγες των σπιτιών και τα δένδρα. Ώσπου κατά τις 10 το πρωί το χιόνι έπεφτε πυκνό και κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα, φθάνοντας σε πολλά σημεία τα 15 εκατοστά το ύψος του.
Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αρταίων και της Περιφέρειας επιχείρησαν με προσωπικό και μηχανήματα  διατηρώντας την κυκλοφορία στην Περιφερειακή οδό αλλά και στις κεντρικές Δημοτικές. Έριξαν και αλάτι σε δρόμους με άσφαλτο όχι όμως στους τσιμεντοστρωμένους. Μ πρωτοβουλία της Κοινότητας τοποθετήθηκαν σακούλες με αλάτι σε διάφορα σημεία του Χωριού για χρήση από τους κατοίκους.
Το Δημοτικό μας Σχολείου δεν λειτούργησε Δευτέρα και Τρίτη λόγω παγετού.
Γενικά τα προβλήματα τόσο απ τις βροχοπτώσεις που προηγήθηκαν όσο και από την Μήδεια ήταν λίγα και αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα.















Δεν υπάρχουν σχόλια: