Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Τα μονοπάτια της Ροδαυγής!

Με σύμμαχο τον ιδανικό καιρό μετά τις έντονες συνεχόμενες βροχοπτώσεις, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδαυγής με φίλους φυσιολάτρες περπάτησαν χθες Κυριακή δυο μονοπάτια απολαμβάνοντας τις φυσικές ομορφιές της Ροδαυγής. Η πρώτη διαδρομή  "το αυλάκι της Λεύκας" ήταν....
παραποτάμια, απόστασης περίπου δέκα (10) χιλιομέτρων με αφετηρία τον Άγιο Νικόλαο Σουμεσίου και τερματισμό τον οικισμό Άμμο. Το μονοπάτι "Το αυλάκι της Λεύκας" αποτελεί για τον Σύλλογο στόχο ολοκλήρωσης και ανάδειξης. 
Η δεύτερη και μικρότερου βαθμού δυσκολίας με αφετηρία την πλατεία Ροδαυγής - μύλο - Μπέσικο - Μπιστούρα - Κολογκάδια - Αθήναιον - Εικονίσματα - Αγία Βαρβάρα και επιστροφή στην πλατεία.
Το μεσημέρι κι ενώ τερμάτισαν όλοι οι περιπατητές ο Σύλλογος πρόσφερε γίδα βραστή και παραδοσιακές πίτες στο χώρο της πλατείας.
Ακολούθησαν οι ομιλίες στην κατάλληλα διαμορφωμένη αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών με πρώτο ομιλητή τον Πολιτικό Μηχανικό κ. Χρήστο Ντάλα. Ο κ. Ντάλας αναφέρθηκε στο αυλάκι της Λεύκας (Υδραύλακα)και στην μετατροπή του από ένα εγκαταλελειμμένο έργο σε πεζοπορική διαδρομή αναψυχής. Επίσης έκανε γνωστό στο ακροατήριο στοιχεία από την κατασκευή και την λειτουργία του.
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος και στέλεχος Τμήματος Τουρισμού Περιφέρειας Ηπείρου κ. Ηλίας Γκαρτζονίκας. ήταν ο επόμενος ομιλητής με θέμα: Τα πεζοπορικά μονοπάτια της Ηπείρου ως "Δρόμοι για την Τουριστική ανάπτυξη".
Το μέλος του ΔΣ ορειβατικού Συλλόγου Άρτας και τακτικός συνεργάτης και επισκέπτης στην περιοχή μας κ. Λεωνίδας Σπαής. κάλυψε το θέμα " Πεζοπορία και ασφάλεια.
Οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν με την κ. Αιμιλία Κοκκινέλη με θέμα "Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις και ερωτοαπαντήσεις.
Παραβρέθηκαν η Πρόεδρος και η ταμίας του Συλλόγου Διστρατιωτών Φρόσω Ντάλα και Παρθενία Κοντού αντίστοιχα.
Οι φωτογραφίες είναι των: Γιώργου Γιώτη, Δημήτρη Κολιού, Μαρίνας Μπαρτζώκα, Σοφίας Αναγνωστάκη, Δήμητρας Αλεξίου και Γιώργου Μάνου.












                                       

























Δεν υπάρχουν σχόλια: