Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Εορταστικό Πρόγραμμα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδαυγής ανακοίνωσε το εορταστικό πρόγραμμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Την παραμονή των Χριστουγέννων και ώρα 17:00, σε συνεργασία με την Κοινότητα, τον Σύλλογο Γυναικών και τους φίλους του...
Άμμου, προσκαλούν μέλη, παιδιά, φίλους και επισκέπτες για να τραγουδήσουν κάλαντα απ όλη την Ελλάδα σε γειτονιές του Χωριού μας. Τα παιδιά μπορούν να φέρουν τρίγωνα, φυσαρμόνικες, φαναράκια κλ ενώ οι μεγαλύτεροι καπέλο, κόκκινο κασκόλ και μαύρο πανωφόρι. Σημείο συνάντησης η πλατεία.
Την Παραμονή Πρωτοχρονιάς  θα πραγματοποιηθεί  βιωματική αναπαράσταση του εθίμου του "Παντρέματος της φωτιάς" στον χώρο της πλατείας. Μικροί και μεγάλοι θα παντρέψουν τη φωτιά ευχόμενοι νύφες γαμπρούς αρνιά κατσίκια κλπ... 
Μετά το πάντρεμα τα παιδιά θα υποδεχτούν τον Άι Βασίλη και θα τραγουδήσουν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα. Στη συνέχεια θα παραλάβουν τα δώρα τους (ηλικίας μέχρι 12 ετών) και θα φωτογραφηθούν μαζί του. Σε όλους θα  προσφερθούν χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα, τσίπουρο και χυμοί.
Παρακαλούνται οι γονείς να δηλώσουν συμμετοχή των παιδιών τους (όνομα και ηλικία) έως 27 Δεκ. 2019 στην κ. Δήμητρα Αλεξίου 6936974402, και στους Χρήστο Αλεξίου 6977805335 και Θεοφάνη Κίτσο 6942874355.
Στην εκδήλωση μπορούν να συμμετάσχουν και παιδιά άλλων Χωριών με την μόνη διαφορά ότι τα δώρα θα τα παραδώσουν οι γονείς τους ή οι κηδεμόνες στους διοργανωτές για να τα παραλάβουν τα παιδιά από τον Άι Βασίλη.
Ανήμερα την πρωτοχρονιά και ώρα 11:00 σε αίθουσα  Καταστήματος του Χωριού (θα ανακοινωθεί έγκαιρα) ο Σύλλογος θα κόψει την βασιλόπιτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: