Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Με επιτυχία η Γιορτή Μανιταριού!

Την περασμένη Κυριακή ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδαυγής σε συνεργασία με τους Μανιταρόφιλους Ηπείρου, διοργάνωσε για πρώτη φορά στην Ροδαυγή, Γιορτή Μανιταριού και αν κρίνουμε από το ενδιαφέρον, την συμμετοχή και....
την προσέλκυση επισκεπτών έχει όλες τις προϋποθέσεις να προστεθεί στο ετήσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Συλλόγου.
Πολλοί φυσιολάτρες και συλλέκτες μανιταριών με την συνοδεία μελών του Συλλόγου ξεχύθηκαν στο πευκοδάσος για εντοπισμό και συλλογή των μανιταριών. Το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικό και τα είδη των μανιταριών εκτέθηκαν σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία.
Ακολούθησε ενδιαφέρουσα ομιλία από τον εκπαιδευτικό Βασίλη Νάκα, μέλος των Μανιταρόφιλων Ηπείρου, με θέμα: Μανιταροφιλία στην Ελλάδα.  Εξήγησε πως αναγνωρίζουμε τα γνωστότερα εδώδιμα (αυτά που τρώγονται) είδη όπως και τα πιο επικίνδυνα τοξικά σε σύγκριση με τους σωσίες τους.  Υποβλήθηκαν πολλές ερωτήσεις και απαντήθηκαν από τον κ. Νάκα.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την διανομή της Μανιταρόσουπας σε όλους τους παρευρισκομένους και κατά γενική ομολογία ήταν πεντανόστιμη.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Ηπείρου κ. Αθανάσιος Ντίνος. σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασε τις ευχαριστίες προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ροδαυγής και όλους όσοι εργάστηκαν έτσι ώστε να στεφθεί από επιτυχία η εκδήλωση.

















Δεν υπάρχουν σχόλια: