Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Κούλουμα και με.. erasmus!! Φωτογραφίες.

Με μεγάλη συμμετοχή επισκεπτών και Χωριανών γιορτάστηκαν τα κούλουμα στην πλατεία Ροδαυγής.  Ο καιρός ανοιξιάτικος και ιδανικός για υπαίθρια απόδραση.

Η Κοινότητα με τον Σύλλογο Γυναικών Ροδαυγής διοργάνωσαν με επιτυχία την εκδήλωση. Προσφέρθηκαν 2....
καζάνια φασολάδα, λαγάνα, χαλβάς, ελιές, τουρσί, τσίπουρο, κρασί και αναψυκτικά. Τα παραπάνω ήταν προσφορά του Δήμου, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής και ιδιωτών.
Τα Καταστήματα της πλατείας και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Αγίας Τριάδος Σουμεσίου παραχώρησαν τραπέζια και καθίσματα.
Το παρόν έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς και ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Χαρακλιάς.
Ταυτόχρονα η Ροδαυγή, την Καθαρά Δευτέρα, απετέλεσε τόπο συνύπαρξης σπουδαστών και συνοδών εκπαιδευτικών από διάφορες Χώρες της Ευρώπης (Κροατία, Ιταλία, Τουρκία, Ρουμανία και 1ο ΕΠΑΛ Άρτας). Απόλαυσαν ήλιο και το πρωινό καφεδάκι στην πλατεία. Στη συνέχεια ακολούθησαν τα κούλουμα και χόρεψαν Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. Επί πλέον επισκέφθηκαν τον Ναό της Αγίας Παρασκευής, το λαογραφικό μουσείο, περπάτησαν στο Χωριό και φωτογραφήθηκαν σε διάφορα σημεία.
Ο Πρόεδρος της Κοινότητας  χαιρέτησε την παρουσία σπουδαστών και συνοδών, ευχήθηκε για καλή διαμονή στα μέρη μας, ενημέρωσε σύντομα για τις δραστηριότητες του Χωριού και ευχαρίστησε τον Σύλλογο Γυναικών για την συνεργασία στα πλαίσια της επίσκεψής των. Σε κάθε έναν απ τους επισκέπτες του erasmus προσφέρθηκαν τοπικά προϊόντα όπως τσίπουρο, λικέρ, μέλι και ρίγανη. Επίσης διαφημιστικό φυλλάδιο    και DVD με δραστηριότητες του Πολιτιστικού Συλλόγου και των υπολοίπων φορέων.






















Δεν υπάρχουν σχόλια: