Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Ο Εορτασμός της Εθνικής Επετείου.

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος ο ξεσηκωμός τον προγόνων μας εναντίον του Τουρκικού ζυγού.
    Την περασμένη Παρασκευή το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου οι μαθητές απήγγειλαν ποιήματα και με την...
συνοδεία μουσικών οργάνων του πολυτάλαντου Δάσκαλου  τραγούδησαν τραγούδια αφιερωμένα στο έπος του 21, τιμώντας την προσφορά και την θυσία των προγόνων μας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν γονείς και ο Πρόεδρος της Κοινότητας.
Χθες ανήμερα  της επετείου και της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου αρκετοί Χωριανοί, επισκέπτες και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία και την Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής.
   Ο Δάσκαλος προσκληθείς από τον εφημέριο εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας https://www.facebook.com/ioangok/posts/2607629242642028 προκαλώντας μουρμούρες και λίγες διαμαρτυρίες αφού συνέδεσε τον πανηγυρικό με σύγχρονα προβλήματα. Μάλιστα με την λήξη της Λειτουργίας και παρουσία των πιστών  ο Ιερέας ζήτησε εξηγήσεις…
      Στο ηρώο των πεσόντων στον αύλειο χώρο του Ναού, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και προσκλητήριο νεκρών.
    Κατατέθηκαν στεφάνια από την Δημοτική Σύμβουλο Θεανώ Γραμματικού για τον Δήμο Αρταίων, από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Θεοφάνη Κίτσο, από τον Χαρίλαο Τσιάμη εκ μέρους των αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και την μαθήτρια Ιωάννα Γκότοβου για το Δημοτικό Σχολείο.
Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και όλοι τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο.
    Χωριανοί και επισκέπτες στη συνέχεια απόλαυσαν καφεδάκι στην πλατεία και στον Ξενώνα με ανοιξιάτικο καιρό και τοπίο.
















Δεν υπάρχουν σχόλια: