Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Τιμητική εκδήλωση για την αποχώρηση του Πρωτοψάλτη Λάμπρου Ζιανίκα.

Μετά από ιεροψαλτική διακονία  36 συνεχών ετών στον κεντρικό Ναό Αγίου Βασιλείου Πρέβεζας και άλλων 30 περίπου σε άλλους Ναούς της Περιφέρειας, ο γνωστός µας κοντοχωριανός Λάµπρος Β.Ζιανίκας αποχώρησε απ’ την ενεργό ιεροψαλτική Υπηρεσία.
    Οι ιερείς του Ναού αυτού, µαζί µε το εκκλησιαστικό συµβούλιο και τους ενορίτες, διοργάνωσαν, παρουσία του Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόµου και πολλών κληρικών της......
πόλεως, τιµητική εκδήλωση επ’ ευκαιρία του τερµατισµού της προσφοράς του ως τακτικού πρωτοψάλτη του Ι. Ν. Αγίου Βασιλείου.
    Η εκδήλωση έγινε το βράδυ της 13ης Σεπτεµβρίου 2018, στο τέλος της ακολουθίας του εσπερινού και των χαιρετισµών του Τιµίου Σταυρού.
    Στην εισαγωγική του οµιλία ο πρωτοπρεσβύτερος του ναού ∆ηµήτριος Μπόκος, αναφέρθηκε στη µακρά, αθόρυβη και ανιδιοτελή προσφορά του συγχωριανού µας Λ. Ζιανίκα στο ναό ως πρωτοψάλτη, ακόµη στο διδακτικό του έργο ως καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής στην οµώνυµη Σχολή της Ι. Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης, στη στενή συνεργασία που είχε η πολυθέσια σχολική µονάδα της πόλης µας (στην οποία υπηρέτησε ως δάσκαλος και ως ∆ιευθυντής) µε τον ενοριακό αυτό ναό του Αγίου Βασιλείου κλπ.
    Ο Σεβασµιώτατος Μητροπολίτης, στην συνέχεια, εξήρε µεταξύ των άλλων όχι µόνο την προσφορά του στον ενοριακό αυτό ναό, αλλά και στην περιφέρεια της Μητροπόλεως, όπου υπήρχε ανάγκη,αναπληρώνοντας κενά ιερών αναλογίων. Τον ευχαρίστησε, τον συγχάρηκε και του απένειµε την αναµνηστική πλακέτα της ενορίας του µαζί µε την ιερή εικόνα του Αγίου Βασιλείου.
     Αντιφωνώντας, στο τέλος της εκδήλωσης, ο αποχωρών συγχωριανός µας Λάµπρος Ζιανίκας ευχαρίστησε συγκινηµένος όλους για την τιµητική διάκριση που του έγινε και ιδιαίτερα τον Μητροπολίτη για την ευλογία και την αγάπη του, τους ιερείς του ναού για την άριστη συνεργασία, την αµοιβαία αγάπη και σεβασµό που είχα µεταξύ τους, το εκκλησιαστικό Συµβούλιο, τους συναδέλφους ψάλτες (συνεργάτες και βοηθούς) το υπηρετικό προσωπικό του Ναού και όλους τους ενορίτες για την εκτίµηση και αγάπη που έτρεφαν προς το πρόσωπό του, η οποία ήταν αµοιβαία και ειλικρινής.
    Κλείνοντας, ο Λάµπρος Ζιανίκας έδωσε τη διαβεβαίωση ότι, παρά τον τερµατισµό της ιεροψαλτικής του διακονίας στο µόνιµο, τακτικό και υπεύθυνο «Ψαλτήρι», δε θα πάψει εφεδρικά να διακονεί τα εκκλησιαστικά αναλόγια, όπου υπάρχει ανάγκη εφόσον φυσικά ο Θεός τον κρατάει όρθιο. Εξάλλου αυτό επιτάσσει και ο γνωστός ψαλµός, που λέει: «...ψαλώ τω Θεώ µου, έως υπάρχω».
Από «Τα νέα της Σκούπας»
Αν και καθυστερημένα, το rodavgiartas.blogspot.com αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον Δάσκαλο ιεροψάλτη, τον εκπαιδευτικό κυρίως όμως τον άνθρωπο Λάμπρο Ζιανίκα για ότι έχει προσφέρει σε επίπεδο ιεροψαλτικό στην περιοχή μας. Πάντα με τον καλό το λόγο και πάντα παρών στις ιερές πανηγυρικές ακολουθίες τόσο στην Αγία Τριάδα όσο και στην Αγία Παρασκευή. Ως ..εφεδρικό πλέον ίσως έχουμε την πολυτέλεια να τον απολαμβάνουμε περισσότερες φορές!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: