Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΣΤΟ ΣΟΥΜΕΣΙ.

Με λαμπρότητα και με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή πιστών, πανηγύρισε ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος στο Σουμέσι, τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος αντί της Τρίτης, μετά από πάρα πολλά χρόνια. Έτσι αποκαταστάθηκε η θρησκευτική τάξη και επήλθε η....
κανονικότητα στη γιορτή του Ναού. Η αλλαγή αυτή έτυχε της απόλυτης αποδοχής από πλευράς ενοριτών. 
Την παραμονή του Αγίου Πνεύματος και με καταρρακτώδη βροχή τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός. Συλλειτούργησαν, ο Εφημέριος Πατήρ Αθανάσιος με τους Ιερείς Ιωάννη Καραγιάννη και Ευάγγελο Μανιώτη. Έψαλλαν οι Ιεροψάλτες Ευάγγελος Καραμπάς, Λάμπρος Σφήκας και Παναγιώτης Πλαστήρας. 
Την επομένη τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν πολλοί Σουμεσιώτες και κάτοικοι των γύρω Χωριών. 
Στην ακολουθία της Δευτέρας έλαβαν μέρος εκτός του Εφημερίου μας, οι Αρχιμανδρίτες Αγαθάγγελος Καμβίσης και Γεώργιος Τοπούλογλου, οι ιερείς Σωτήριος Χριστοδούλου και Γεώργιος Στεργίου, οι Ιεροψάλτες Λάμπρος Ζιανίκας, Σταύρος Οικονόμου (τιμούν με την παρουσία και την ψαλτική τους τέχνη επί σειρά ετών το Συνοικισμό) Γεώργιος Μάνος και Απόστολος Στύπας. 
Το βράδυ της παραμονής οργανώθηκε από ομάδα εθελοντών της περιοχής πανηγύρι με την ορχήστρα του Βασσίλη Γεραγόρη να σκορπάει κέφι και διασκέδαση μέχρι τα ξημερώματα. Ο χώρος γέμισε ασφυκτικάκαι οι εντυπώσεις των επισκεπτών άριστες. 
Να σημειωθεί η εθελοντική συμμετοχή νεαρών του Συνοικισμού, οι οποίοι έφεραν σε πέρας άψογα την αποστολή τους. Τα δε έσοδα, που προέκυψαν, παραδόθηκαν στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του ΙΝ Αγίας Τριάδος, το οποίο με τη σειρά του ευχαριστεί θερμά όσους βοήθησαν για την επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης.























Δεν υπάρχουν σχόλια: