Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018

Η Ιωάννα Μαγοπούλου πήρε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων!!

Η Ιωάννα Μαγοπούλου κόρη της Γεωργίας Πέτρου Μπαρτζώκα και του Γιώργου Μαγόπουλου, χάρισε στην ελληνική Γυμναστική το πρώτο της εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Μπουένος Άιρες 2018», μέσα από τον προκριματικό αγώνα ρυθμικής γυμναστικής της....
ευρωπαϊκής ζώνης, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (15/02) στη Μόσχα.
Η 14χρονη αθλήτρια πέτυχε τον στόχο της, που ήταν να κατακτήσει μία από τις 18 προνομιούχες θέσεις, αφού τερμάτισε 17η μεταξύ των αθλητριών με δικαίωμα πρόκρισης συγκεντρώνοντας 46,600 βαθμούς στο σύνθετο ατομικό (στεφάνι: 13,150 β., μπάλα: 11,450 β., κορύνες: 11,700 β., κορδέλα: 10,300 β.), ενώ στη γενική κατάταξη ήταν 25η σε σύνολο 56 αθλητριών.
Στον προ-Ολυμπιακό αγώνα πρόκρισης της ευρωπαϊκής ζώνης συμμετείχαν αθλήτριες γεννημένες το 2003, εκπροσωπώντας συνολικά 33 χώρες. Δικαίωμα πρόκρισης είχε μία αθλήτρια ανά χώρα, έτσι ώστε να υπάρξει ευρεία εκπροσώπηση χωρών στη διοργάνωση που θα γίνει το φθινόπωρο (1-12 Οκτωβρίου 2018) στο Μπουένος Άιρες.
Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού που η Ελλάδα θα έχει εκπροσώπηση στο άθλημα της ρυθμικής, αφού δεν είχε καταφέρει κάτι ανάλογο στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις (Σιγκαπούρη 2010 και Ναντζίνγκ 2014).
Ιωάννα Μαγοπούλου: «Έκανα το όνειρό μου πραγματικότητα»
Πανευτυχής δήλωσε η 14χρονη Ιωάννα Μαγοπούλου, μετά την επιτυχία της να πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Μπουένος Άιρες 2018» και να γίνει η πρώτη Ελληνίδα εκπρόσωπος της ρυθμικής γυμναστικής που καταφέρνει κάτι τέτοιο στην ιστορία του θεσμού.
«Σήμερα έκανα το όνειρό μου πραγματικότητα, γιατί κατάφερα να προκριθώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων. Είμαι πολύ ευτυχισμένη, αλλά και αποφασισμένη να δουλέψω ακόμα περισσότερο για μεγαλύτερες επιτυχίες», τόνισε η Μαγοπούλου, η οποία είναι γεννημένη στις 26 Μαρτίου 2003 και κατέκτησε τη 17η από τις 18 προνομιούχες θέσεις στον ευρωπαϊκό προ-Ολυμπιακό αγώνα πρόκρισης στη Μόσχα.
Από την πλευρά της, η προπονήτρια της νεαρής πρωταθλήτριας, Έφη Μπλέκα, της απένειμε τα εύσημα: «Η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων ήταν ο μεγάλος μας στόχος και είμαι πολύ χαρούμενη που η Ιωάννα τον κατέκτησε. Ο σημερινός αγώνας ήταν πολύ κουραστικός, αφού οι αθλήτριες χρειάστηκε να εκτελέσουν και τα τέσσερα προγράμματά τους μέσα σε τρεις ώρες, αλλά ευτυχώς η Ιωάννα τα κατάφερε».
Από http://www.ego-gymnastics.gr.

1 σχόλιο:

Παναγιώτα Λάμπρη είπε...

Συγχαρητήρια, Ιωάννα!
Εύχομαι καλή συνέχεια στον αγώνα σου και ευτυχή βίωση των ονείρων σου!
Με χαρά,
Παναγιώτα Π. Λάμπρη,
http://users.sch.gr/panlampri/