Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Στην Ντίνα Μπαλαούρα – Πάνου Αγραφειώτικο Βραβείο από τον «ΣΚΟΥΦΑ»

Ο Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος Άρτας « Ο ΣΚΟΥΦΑΣ» το βράδυ της 25ης Μαρτίου, στα πλαίσια των ετήσιων Αγραφειώτειων Βραβείων και μετά από ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής, την οποία είχε συγκροτήσει γι αυτό το σκοπό, απένειμε βραβείο στην....
 Ντίνα Μπαλαούρα – Πάνου για την δωρεά των οργάνων της σε πάσχοντες συνανθρώπους μας  στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το βραβείο παρέλαβε από τον Βουλευτή Άρτας κ. Γεώργιο Στύλιο ο σύζυγος της κ. Ηλίας Πάνου, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σύλλογο και την Επιτροπή λέγοντας: ” Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην επιτροπή του Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ» για την ενέργεια αυτή, διότι μ’ αυτό τον τρόπο συμβάλλετε τα μέγιστα στην διάδοση και υιοθέτηση του μηνύματος της δωρεάς οργάνων, μιας πράξης που είναι ουσιαστικά ένα δώρο ζωής για πολλούς ασθενείς συνανθρώπους μας σ’ όλο τον κόσμο, μιας πράξης που πρέπει να αποτελεί την συνειδητή επιλογή όλων μας.Φανταστείτε την πράξη της δωρεάς οργάνων σαν μιας αλυσίδα: Ζωή - θάνατος - ζωή. Έτσι τα παιδιά μου κι εγώ το θεωρήσαμε αυτονόητο και προχωρήσαμε στην ενέργεια αυτή, σύμφωνα με την αξιοπρέπεια, την απλότητα και την διάθεση προσφοράς που χαρακτήριζε την Ντίνα. Το βραβείο αυτό, λοιπόν, δεν ανήκει μόνο στην Ντίνα, ανήκει σε όλους εκείνους που με την δωρεά των οργάνων τους επιλέγουν να προσφέρουν ζωή σε συνανθρώπους μας και ανακούφιση στις οικογένειές τους. Είμαστε βέβαιοι ότι το μήνυμα που δίνεται μ’ αυτή την διάκριση σήμερα, σ’ αυτή την σημαντική για την πόλη μας εκδήλωση, του Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ», θα ευαισθητοποιήσει και θα παρακινήσει περισσότερους ανθρώπους μας, ώστε η δωρεά οργάνων να καθιερωθεί ως πράξη ανθρωπισμού και πολιτισμού απ’ όλους μας, καθώς αποτελεί την βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του ιατρικού θαύματος της μεταμόσχευσης. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς”.
Η εκδήλωση άρχισε με χαιρετισμό του Προέδρου του Συλλόγου  κ Ν. Μπανταλούκα.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτας, κ. Καλλίνικος, ήταν ο κύριος ομιλητής  με θέμα «25 Μαρτίου ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου». Ακολούθως ο πρώην Άρτας κ. Ιγνάτιος ανακηρύχτηκε από «τον Σκουφά» επίτιμο μέλος του.
Βραβεύτηκαν επίσης ο κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, Περιφερειάρχης Ηπείρου για την προσφορά του στον Πολιτισμό και για την απόφαση της Περιφέρειας για ανακαίνιση της στέγης του Σκουφά, ο μόνος επιζών Εβραίος κάτοικος Άρτας Ισαάκ Μιζάν, ο Συγγραφέας και λογοτέχνης Δημήτρης Βλαχοπάνος για το συγγραφικό του έργο, η κ. Δήμητρα Κοροκίδα για το μετάλλιο που κατέκτησε στους παραολυμπιακούς της Βραζιλίας και ο κ. Άλκης Μιχάλης καρδιοχειρουργός του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου για την προσφορά του στον άνθρωπο.
Με τα Μπαρμπαστάθεια βραβεία, που στην συνέχεια απονεμήθηκαν, βραβεύθηκαν αριστεύσαντες μαθητές.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Πρόεδροι, Κοινότητας,  Πολιτιστικού Συλλόγου και κάτοικοι Ροδαυγής.



                                                                                                                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια: