Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Νέες Άδειες φύτευσης Οινοποιήσιμων Ποικιλιών Αμπέλων. Μέχρι 27 Μαρτίου οι αιτήσεις.

Από το Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Άρτας ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την Υ.Α. 609/16822 (ΦΕΚ 600Β΄/24-02-2017)του ΥΠΠΑΤ οι παραγωγοί που ενδιαφέρονται να φυτεύσουν αμπέλι με οινοποιήσιμες ποικιλίες μπορούν να υποβάλλουν....
ηλεκτρονικά αιτήσεις μέχρι τις 27 Μαρτίου 2017 ψηφιακά στην Υπηρεσία Συμπλήρωσης Αίτησης Δικαιωμάτων Φύτευσης στη σελίδαwww.minagric.gr (Ψηφιακές Υπηρεσίας, Αίτηση αδειών Φύτευσης αμπέλου) του ΥΠΠΑΤ. Για να γίνει αποδεκτή η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται με τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα οποία αναρτώνται σε μορφή pdf (Ταυτότητα, εκκαθαριστικό, δικαιολογητικά κατοχής της έκτασης ή ενοικιαστήρια). Επίσης στην αίτηση προσδιορίζεται το μέγεθος σε στρέμματα, (ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΚΤΑΣΗ ΕΝΑ ΣΤΡΕΜΜΑ), η τοποθεσία της έκτασης καθώς και όλες οι συντεταγμένες των κορυφών του αγροτεμαχίου στο οποίο πρόκειται να χορηγηθεί η άδεια. Κρίνεται απαραίτητο να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες χρήσης που είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου ( για τηλεφωνική υποστήριξη στον αριθμό τηλεφώνου 1540).
Οι επιλέξιμες αιτήσεις που αφορούν συνολική έκταση μικρότερη από την προς παραχώρηση έκταση, εγκρίνονται στο σύνολό τους. Εάν οι επιλέξιμες αιτήσεις αφορούν συνολική έκταση μεγαλύτερη από την προς παραχώρηση έκταση, τότε η χορήγηση αδειών θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τη βαθμολογία που θα λάβουν οι παραγωγοί με βάση τα κριτήρια προτεραιότητας, το συντελεστή βαρύτητας αυτών και το συντελεστή συμμόρφωσης, όπως αυτά περιγράφονται στα άρθρα 5 & 6 του παραπάνω ΦΕΚ.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής γραφείο 22 και στο τηλ. 2681364433 (κ. Οικονόμου Γρηγόριο), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: