Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Απ του Λαζάρου στου Θωμά. Φωτογραφικό υλικό από εκδηλώσεις και ακολουθίες!!

Πολλοί Ροδαυγιώτες και επισκέπτες το απόγευμα της  Παρασκευής, παραμονής του Λαζάρου, συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, αυτή τη φορά, λόγω του έντονου ψύχους και αέρα. Τραγούδησαν μερικά από τα 24 τραγούδια του Λαζάρου και στην συνέχεια ο Πολιτιστικός Σύλλογος πρόσφερε το καθιερωμένο....
πλέον λουκούμι και αναψυκτικό.
Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε με χειμωνιάτικο καιρό (χαμηλές θερμοκρασίες, βροχή αλλά και χιόνι την Μ. Δευτέρα) στην συνέχεια όμως ο καιρός βελτιώθηκε με αποτέλεσμα οι Εκκλησίες μας (Αγία Παρασκευή και Αγία Τριάδα) να πλημμυρίσουν από κόσμο ιδιαίτερα την Μ. Παρασκευή και την τελετή της Ανάστασης.
Το βράδυ της Μ. Παρασκευής και πριν την ακολουθία των Παθών μεγάλος αριθμός Ροδαυγιωτών και επισκεπτών έψαλλαν τα Πάθη στο προαύλιο του Ναού. Η δε συμμετοχή και απόδοση των πιστών στα εγκώμια υπήρξε εντυπωσιακή. 
Το καγκελάρι της Τρίτης της Λαμπρής δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκε λόγω βροχής.
Την Παρασκευή της Διακαινησίμου (ζωοδόχου πηγής) τελέσθηκε λειτουργία στον Άγιο Νικόλαο Σουμεσίου.Στο προαύλιο του πανέμορφου αυτού  παρεκκλησίου προσφέρθηκαν στους παρευρισκομένους από τους κατοίκους του Συνοικισμού κόκκινα αυγά, κουλούρια, πίτες, τσίπουρο και κρασί.
Το http://rodavgiartas.blogspot.gr/ σας εύχεται χρόνια πολλά!
Ακολουθούν φωτογραφίες!!!
Συνεχής ενημέρωση...































 

Δεν υπάρχουν σχόλια: