Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Επιτέλους Πέτρινη Βρύση!!

   
Το καθολικό αίτημα ύπαρξης μιας πέτρινης βρύσης στην πλατεία του Χωριού υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδαυγής "Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ". Η οικονομική επιβάρυνση ανήκει κατά κύριο λόγο στον Σύλλογο αλλά αξιέπαινη είναι και η οικονομική συμμετοχή του.....
Συλλόγου Ροδαυγιωτών Β. Αμερικής.
    Η βρύση, που βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο κατασκευής της είναι πέτρινη Ηπειρώτικη σκεπαστή με μαύρες πλάκες, στηρίζεται σε στρογγυλές πέτρινες κολώνες και ταιριάζει απόλυτα με τον διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο του Ναού της Αγίας Παρασκευής.
    Οι όλες εργασίες εκτελούνται σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη του Ιερού Ναού , η οποία αφού τροποποιήθηκε, εγκρίθηκε από την Εφορία Αρχαιοτήτων και το Μητροπολιτικό Συμβούλιο Νικοπόλεως και Πρεβέζης.
    Επιτακτική πλέον είναι η ανάγκη υλοποίησης της απόφασης του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου για άμεση ανακατασκευή των πεζουλιών (γκρεμίστηκαν τα τσιμεντένια και ο Χειμώνας έρχεται..) έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η αναμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου γύρω και πάνω από την πέτρινη βρύση. Προς αυτή την κατεύθυνση όλοι οι φορείς του Χωριού προσπαθούν για βοήθεια στην χρηματοδότηση.






Δεν υπάρχουν σχόλια: