Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Με επιτυχία άρχισε το Ροδοφέγγαρο στην Ροδαυγή!!


 
  Ένα ευχάριστο διήμερο και κάτω από καλές καιρικές συνθήκες, απόλαυσαν όσοι παραβρέθηκαν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις στις 2 και 3 Αυγούστου  στην πλατεία της Ροδαυγής με τίτλο το ΡΟΔΟΦΕΓΓΑΡΟ. Χωριανοί αλλά και αρκετοί επισκέπτες παρακολούθησαν το θέατρο και το φεστιβάλ  παραδοσιακής...
μουσικής με χορευτικά από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας. Στη συνέχεια χορευτές και θεατές χόρεψαν και γλέντησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
    Οι εκδηλώσεις αυτές όπως ανέφερε στον σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, έχουν στόχο να δώσουν μια ανάσα πολιτισμού τόσο στους ντόπιους όσο και στους επισκέπτες, αλλά και στους απόδημους και στους νέους που τις προσμένουν και τις καρτερούν.
    Την Παρασκευή 2 Αυγούστου δόθηκε θεατρική παράσταση από την θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Μακρυγιάννης» που όντως εντυπωσίασε με το παραπάνω το κοινό και τους πολλούς νέους που την παρακολούθησαν..
    Το γνωστό έργο βασίζεται στο παραμύθι του CΗRISΤΙΑΝ ΑΝΤΕΡSΕΝ το οποίο παρουσιάζει την εγωπάθεια και την αλαζονεία της εξουσίας απέναντι στο λαό, η οποία ενδιαφέρεται κυρίως για τον εαυτό της και δεν κάνει κάτι για τον λαό. Η σκηνοθεσία του έργου είναι της Ροδαυγιώτισας Ζωής Μπαρτζώκα
    Η δεύτερη μέρα ήταν αφιερωμένη στην παράδοση με φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής και χορευτικών. Το Ποντιακό χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπάφρας Ιωαννίνων παρουσίασε χορούς από την Καππαδοκία συνοδεία λύρας και άλλων οργάνων, το χορευτικό του Αιτωλικού Μεσολογγίου χορούς από τα νησιά του Αιγαίου, το χορευτικό «Εργαστήρι της Άρτας» παρουσίασε χορούς από την Θράκη και το χορευτικό της Ροδαυγής χορούς από την Ήπειρο. Όλα τα χορευτικά ήταν καταπληκτικά και εντυπωσίασαν με την παρουσία τους τα περισσότερα των οποίων χόρεψαν συνοδεία της κομπανίας του Βασ. Γεραγόρη.
    Παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Άρτας Βασίλης Ψαθάς, ο Αντιδήμαρχος Αρταίων Δημήτρης Κέφης, ο Δημ. σύμβουλος Αρταίων Ευάγγ. Σκανδάλης, ο Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών Αντώνης Κοντός και άλλοι.
    Το ραντεβού ανανεώνεται για την Παρασκευή 9 Αυγούστου με ρεμπέτικα και Σμυρνέικα τραγούδια το δε Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Αυγούστου με φεστιβάλ παραμυθιού.





       

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σε αυτούς που οργάνωσαν το πρωτόγνωρο γιά το χωριό μας !!!
Η τελευταία όμως φωτογραφία δεν χρειαζόταν.
Το ύφος των φετεινών εκδηλώσεων δεν συνάδει με τις καθιερωμένες φωτό των ίδιων πάντα προσώπων.

rodavgiartas.blogspot.com είπε...

Ανώνυμε/η, απολογούμενος να σας γνωρίσω ότι ο ένας που απεικονίζεται στην φωτογραφία είναι ο Πρόεδρος του Συλλόγου (εκπροσωπώντας προφανώς τον Σύλλογο), που σ αυτόν υποθέτω απευθύνονται τα μπράβο σας, ο επόμενος είναι ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος επί των Πολιτιστικών, ο οποίος εισηγήθηκε την επιχορήγηση του Συλλόγου Ροδαυγής με 1.400,00 ευρώ,για αυτές τις εκδηλώσεις και ο τρίτος είναι ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας Τζουμερκιώτικων Συλλόγων, που ο Σύλλογος Ροδαυγής προσκάλεσε και αυτός που κάλυψε φωτογραφικά τις εκδηλώσεις και μου έστειλε τις φωτογραφίες, που ανάρτησα.
Ειλικρινά δεν κατανοώ την έννοια των λέξεων,το ύφος... και συνάδει....Εκδηλώσεις όπως κάνουν όλοι οι Δήμοι και οι Σύλλογοι ήταν και πάντα προσκαλούν κάποιους επισήμους,που συνήθως τους φωτογραφίζουν.
Όσοι βοηθούν τις εκδηλώσεις, άρα το Χωριό, ας πάρουν και μία φωτογραφία!!!!Άλλωστε εμείς οι Ροδαυγιώτες και φιλόξενοι είμαστε και την λέξη ευχαριστώ την χρησιμοποιούμε άκοπα..

Αλεξανδρος είπε...

Φίλε rodavgista με βάση τη λογική σου που είναι καθ'όλα δεκτή γιατί δεν έβαλες τη φώτο πρώτη με περιγραφή των προσώπων από κάτω για να ξέρουμε όλοι ποίους να ευχαριστούμε;Ρωτάω γιατί είχα την εντύπωση πως όλα αυτά έγιναν για να περάσει καλά ο κόσμος που τίμησε αυτές τις εκδηλώσεις με την παρουσία του κ αν έπρεπε να πούμε ένα "ευχαριστώ" σίγουρα δεν είναι σε εκείνους που στέλνουν φωτογραφίες με το πρόσωπο τους σε μια απ'αυτές!Τέλος όντως εμείς οι Ροδαυγιώτες είμαστε φιλόξενοι κ "ευχαριστώ" λέμε αλλά το "ευχαριστώ" έχει μέγαλυτερη αξία όταν δεν το φώναζουμε!