Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδαυγής θα τιμήσει τον Γιάννη Λάμπρη.


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδαυγής "Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ" θα τιμήσει τον συγχωριανό μας Γιάννη Δ. Λάμπρη, καθηγητή Ερευνητικής Ιατρικής, στο Τμήμα Παθολογικής και Εργαστηριακής Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, για την συνολική προσφορά του στην προώθηση της επιστήμης, της έρευνας και της καινοτομίας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 4 Αυγούστου 2024 και.... ώρα 19:30. Θα μιλήσουν για το έργο του κ. Λάμπρη ο συνεργάτης του καθηγητής οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια  Γιώργος Χανζησενγαλλής και οι μαθητές - συνεργάτες του: ο συγχωριανός μας Περικλής Φούκας, καθηγητής Παθολογοανατομίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Δημήτρης Μαστέλλος, Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "Δημόκριτος".
   Μετά την αναγόρευση του κ Καθηγητή σε Επίτιμο μέλος του Συλλόγου θα ακολουθήσει γλέντι στην πλατεία του Χωριού.
   Ο κ. Λάμπρης χολιάζοντας την απόφαση του Συλλόγου, σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε: Δεν υπάρχει μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη αναγνώριση για μένα από εκείνη των συγχωριανών μου, με τους οποίους μοιράστηκα τα ίδια βιώματα, τις ίδιες εικόνες και αγωνίες στα πρώτα βήματα της ζωής μου στην Ροδαυγή. Η ιδιαίτερη πατρίδα μου εξακολουθεί να είναι για μένα και την οικογένειά μου ένας ζωτικός σταθμός όπου οι μνήμες και οι άνθρωποι συναντιούνται και συνομιλούν δημιουργικά μέσα από την κοινή γλώσσα της ηπειρώτικης παράδοσης και της περήφανης μουσικής του Ξηροβουνίου. Πάντα θα αντλώ δύναμη από αυτά τα βιώματα! Ευχαριστώ όλους και όλες από καρδιάς για την εξαιρετική τιμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: