Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Ο Εορτασμός του Αγίου Πνεύματος στο Σουμέσι.

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η ημέρα, που είναι αφιερωμένη στο Άγιο Πνεύμα, στον ενοριακό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Σουμέσι Ροδαυγής το διήμερο 04 και 05 Ιουνίου 2023.
Με ιδανικές καιρικές συνθήκες τελέστηκαν τόσο οι ιερές ακολουθίες με αρτοκλασίες όσο και το... πανηγύρι. Η προσέλευση των κατοίκων ήταν εντυπωσιακή.
Την παραμονή της γιορτής στον εσπερινό με αρτοκλασία, συλλειτούργησε ο Πατήρ Γεώργιος Μέγας με τον Εφημέριο μας Πατέρα Αθανάσιο και τους ιεροψάλτες Ευάγγελο Καραμπά και Απόστολο Στύπα.
Ακολούθησε παραδοσιακό πανηγύρι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με την ορχήστρα του Κωνσταντίνου Λιόντου στο κλαρίνο. Συμμετείχαν οι μουσικοί Κωνσταντίνος Αγγέλου στο τραγούδι, Δημήτρης Λάλεζας στο λαούτο και ο Δημήτρης Σωτηρίου στα κρουστά. Ευχάριστη στιγμή η παρουσία και συμμετοχή φοιτητών του τμήματος παραδοσιακής μουσικής Άρτας. 
Ανήμερα της γιορτής τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Την Μητρόπολη εκπροσώπησε ο Ιερομόναχος Π Νικηφόρος, ο οποίος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στην κάθοδο του Αγίου Πνεύματος και τον συμβολισμό του.  Ο καλλικέλαδος Λάμπρος Ζιανίκας με τον Χρήστο Σταύρο αλλά και τον ψάλτη της ενορίας Θεοφάνη Κίτσο αποτέλεσαν την ψαλτική ομάδα.
Παραβρέθηκαν ο νεοεκλεγείς βουλευτής  κ Γεώργιος Στύλιος, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Σφήκας, Γεώργιος Μπουκουβάλας και Νίκος Λιόντος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κεντρικών Τζουμέρκων και μέλος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αντώνης Κοντός.























                         


Δεν υπάρχουν σχόλια: