Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Υπογράφηκε η σύμβαση ανάπλασης του αδιαμόρφωτου χώρου της πλατείας.

Υπογράφηκε σήμερα το μεσημέρι μεταξύ του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη και του εκπροσώπου του αναδόχου, η σύμβαση για τα «Ολοκληρωμένα έργα αναπλάσεων κοινοχρήστων χώρων στις θέσεις Πλατεία Αγίας Θεοδώρας στην πόλη της Άρτας και πλατεία Ροδαυγής του Δήμου Αρταίων».
Ο συνολικός.....
προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 736.000 ευρώ, με τη χρηματοδότηση να προέρχεται από το «Πράσινο Ταμείο» και δημοτικούς πόρους. «Τα εν λόγω έργα πρόκειται να αναβαθμίσουν δύο σημαντικούς κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Αρταίων, οι οποίοι επιλέχθηκαν με βασικά κριτήρια την επισκεψιμότητα, την πολιτιστική, αρχιτεκτονική και θρησκευτική αξία των Ναών που βρίσκονται στις πλατείες αυτές, καθώς και την εγγύτητα με οικονομική δραστηριότητα. Πρόκειται για παρεμβάσεις τις οποίες έχει ανάγκη η τοπική κοινωνία. Παράλληλα, αξιοποιούμε συνεχώς όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα που υπάρχουν και τις ευκαιρίες για να κάνουμε έργα απαραίτητα για την Άρτα» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.
Στην πλατεία της Ροδαυγής και στο αδιαμόρφωτο τμήμα της, συνολικής επιφάνειας 2.284 τετραγωνικών θα γίνουν οι παρακάτω παρεμβάσεις:
> Διαμόρφωση χώρου με όργανα παιδικής χαράς
> Διαμόρφωση, χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης οχημάτων
> Αποκατάσταση και συντήρηση γηπέδου μπάσκετ
> Διαμόρφωση χώρου με πλακοστρώσεις, επενδύσεις τοίχων, παρτέρια, παγκάκια κτλ
> Αντικατάσταση και τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων με νέα εξοικονόμησης ενέργειας
> Βελτίωση κοινόχρηστου χώρου για την πρόσβαση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: