Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Κάλαντα σε γειτονιές με ομίχλη και βροχή!

Με το σούρουπο της παραμονής των Χριστουγέννων, μέλη του Συλλόγου, της Κοινότητας, παιδιά και επισκέπτες, που διαμένουν αυτές τις μέρες στους Ξενώνες μας, τραγούδησαν τα Χριστουγεννιάτικα παραδοσιακά κάλαντα σε γειτονιές, σε πολλά σπίτια και σε όλα τα καταστήματα.
Η βροχή που....
έπεφτε συνέχεια αλλά και το ομιχλώδες τοπίο δεν στάθηκαν ικανά να ματαιώσουν το δρώμενο. Στην συμμετοχή και στην προσέλευση έπαιξαν ρόλο μιας και πολλοί δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν.
Οι χαρούμενες φωνές, τα τρίγωνα, τα τύμπανα και τα φαναράκια σκόρπισαν χαρά, αισιοδοξία  και ανήγγειλαν τη γέννηση του Θείου Βρέφους.
Οι νοικοκυραίοι πρόσφεραν γλυκά, τσίπουρα, μεζέδες, πίτες και χρήματα, τα οποία χρήματα ο Σύλλογος θα χρησιμοποιήσει για την αγορά δώρων στην εκδήλωση του Άι Βασίλη την παραμονή Πρωτοχρονιάς.
Την τιμητική τους, σε σχέση με την επιλογή, είχαν τα παραδοσιακά κάλαντα: Καλήν εσπέραν άρχοντες, της Ικαρίας: Για σένα κόρη έμορφη, της Ηπείρου: Ελάτε δω γειτόνισσες και τα Μωραΐτικα  Χριστούγεννα Πρωτούγεννα..
Ξεχωριστή αναφορά για τη συμμετοχή των παιδιών στο δρώμενο Φαίης, Απόλλωνα, Κώστα, Πάρη και των επί σειρά ετών επισκεπτών Κατερίνας Τακτικού Κοσμά Μαβιλίδη, Αγγελικής και Γιώργου Τσαγγέτα. Τέλος να ευχαριστήσουμε τον φίλο μας πια Κοσμά Μαβιλίδη για τις όμορφες φωτογραφίες του.






Δεν υπάρχουν σχόλια: