Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Έθιμα του Δωδεκαημέρου. Εορταστική εκδήλωση στο Σχολείο.

Τα Χριστούγεννα,η Πρωτοχρονιά και τα Φώτα ,με άλλα λόγια η Γέννηση,η Περιτομή και η Βάπτιση του Χριστού αποτελούν το εορταστικό Δωδεκαήμερο. 
Τις μέρες αυτές η ελληνική οικογένεια συγκεντρώνεται γύρω από την εστία και πάρα πολλές εορταστικές παραδόσεις δίνουν στις μέρες αυτές μιαν ιδιαίτερη... αξία και όμορφα συναισθήματα σε μικρούς και μεγάλους. 
Η καταγωγή πολλών από αυτές τις παραδόσεις και συνήθειες μάς έρχεται από την ελληνική αρχαιότητα με έναν τρόπο συχνά μεταμφιεσμένο. 
Στην εορταστική εκδήλωση στο Σχολείο μας αναφερθήκαμε στην βαθύτερη ιστορία και καταγωγή τους και την προσαρμογή τους στο χρόνο. 
Την όμορφη και ζεστή αυτή σύναξη πλούτισαν οι πολύχρωμοι ήχοι των παραδοσιακών μας καλάντων από διάφορες περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής πατρίδας μας που τραγουδήσαμε με την συνοδεία εγχόρδων,πνευστών,κρουστών και την συνδρομή των φίλων μουσικών Βασίλη Γεραγόρη και Γιώργου Ζάγκλη. 
Ξεχωριστή η στιγμή και για την μαθήτριά μας Ιωάννα Γκότοβου που γιόρτασε μαζί μας τα έννατα γενέθλιά της . 
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ροδαυγής. που πρόσφερε τα παραδοσιακά γλυκίσματα αλλά και στον Σύλλογο {Οι  φίλοι του Άμμου} για την ευγενική προσφορά ξεχωριστού δώρου στον κάθε μαθητή μας. 
Να έχουμε όλοι μια χαρούμενη και δημιουργική ανάπαυλα και να επανέλθουμε υγιείς και δυνατοί! 
Ο δάσκαλος 
Γκόκας Ιωάννης






Δεν υπάρχουν σχόλια: